Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3935-glykarolaken.jpg
Γλυκά ρολά



Καλαμαράκια κοκκινιστά

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 18 Απρίλιος 2015
none
Περιγραφή

Πολύ εύκολο και νόστιμο φαγητό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 1 κιλό καλαμάρια ή θράψαλα,
  • 500 γραμ. χυμό ντομάτας,
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
  • ½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά),
  • 1 κρασοπότηρο κρασί,
  • αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
  • 2 φύλλα δάφνης,
  • ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε και χωρίζουμε το σώμα απ᾿ τα κεφάλια. Ανοίγουμε το σώμα στη μέση κατά μήκος, για να τα καθαρίσουμε και να τα χωρίσουμε σε δυο κομμάτια.Τα κεφάλια και τα πλοκάμια, τα κρατάμε ολόκληρα.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε για 8'- 10' ακόμη, μέχρι να πιεί τα υγρά του. Τα σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, βάζουμε το χυμό ντομάτας, το μαϊντανό, δάφνη, το αλάτι,πιπέρι και ένα ποτήρι ζεστό νερό.
  3. Σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 30'- 45' περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και να δέσει η σάλτσα τους . Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, ή κοφτό μακαρονάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τα καλαμαράκια τα βάζω πάντα με λίγο ξύδι στην κατσαρόλα να πιουν τα νερά τους και μετά προσθέτω το λάδι,κρεμμύδια,σκόρδο να σοταριστούν όλα μαζί.

πηγή

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή