Καλαμαράκια ψητά με σάλτσα λεμονιού
- 1 κ. καλαμαράκια,
- αλάτι.
- Σάλτσα :
- το χυμό ενός λεμονιού & ξύσμα,
- ρίγανη,
- αλάτι,
- 1/2 φλ. λάδι.
- Καθαρίζουμε,πλένουμε πολύ καλά τα καλαμαράκια μας και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Αφήνουμε να στραγγίξουν καλά ή τα σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας,τα αλατίζουμε.
- Βάζουμε το τηγάνι γκριλιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά και βάζουμε τα καλαμαράκια μας ψήνοντας τα για 5' περίπου από κάθε πλευρά .
- Σε μπολ βάζουμε τα υλικά της σάλτσας,τα χτυπάμε να ενωθούν.
- Βάζουμε τα καλαμάρια σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με την σάλτσα !!
Η συνταγή από matia . gr