Καλαμαράκια στιφάδο
- 1 κιλό μικρά καλαμαράκια.
- 4 κουταλιές σούπας λάδι.
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο.
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο (κοκκάρι).
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα.
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας.
- 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο.
- Αλάτι.Πιπέρι.
- 10 κόκκους Μπαχάρι.
- 2 δαφνόφυλλα.
- Βάζουμε τα κρεμμυδάκια σε ζεστό νερό με 2 κουταλιές ζάχαρη, για 10 λεπτά. Τα ξεφλουδίζουμε και τα χαράζουμε στην βάση τους σταυρωτά. Τα βράζουμε για 10 λεπτά σε ζεστό νερό.
- Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα ,προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου,μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τα κοκκάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν .Σβηνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε 2 ποτήρια ζεστό νερό. Επίσης προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι και τα δαφνόφυλλα.
- Αφήνουμε να βράσει για λίγο η σάλτσα και προσθέτουμε τα καλαμαράκια μας. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά ,ανακατεύοντας απαλά.
- Προσέχουμε το βράσιμο και αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό ώσπου να βράσουν τα καλαμαράκια μας.
- Το σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι η πατάτες τηγανητές.