Καλαμαράκια τηγανιτά αλευρωμένα με κορν φλάουρ
Τα καλαμαράκια μας τηγανιτά οχι με αλεύρι αλλά με κόρν φλάουρ!!!Μαριναρισμένα σε χυμό λεμόνι,αφράτα και νόστιμα!!
- 1 κ. καλαμαράκια φρέσκα ή ένα πακέτο κατεψυγμένα,
- 1 φλ. κόρν φλάουρ,
- 1 λεμόνι το χυμό του,
- 1/2 φλ. νερό,
- αλατοπίπερο.
- Καθαρίζουμε,πλένουμε,τα καλαμαράκια μας.Τα βάζουμε σε μπολ με το χυμό λεμονιού και το νερό,βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βγάζουμε,στραγγίζουμε καλά ,αλατοπιπερώνουμε τα καλαμαράκια.
- Σε μπολ βάζουμε το κόρν φλάουερ και τα "αλευρώνουμε" καλά,είτε κομμένα σε ροδέλες ή ολόκληρα.
- Τα τηγανίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά να μην μας σκληρύνουν!!!
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα εποχής.
Ευκολότερο φαγητό δεν νομίζω να υπάρχει!!η μόνη δυσκολία του είναι το τηγάνισμα,να μην μας σκληρύνουν γι αυτό δεν θέλουν να τα αφήνουμε πολύ ώρα να τηγανιστούν!!!!
Το κόρν φλάουρ τα κάνει πιο αφράτα!!