Καπνιστό χοιρινό με πιπεριές
- 500 γρ. καπνιστό χοιρινό κομμένο σε μπαστουνάκια ή μπουκιές
- πολύχρωμες πιπεριές
- 2 ντομάτες φρέσκες σε κυβάκια ή ντοματάκια κονσέρβας
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml λευκό κρασί
- λίγη θρούμπι ή θυμάρι
- αλατοπίπερο
- 4 πατάτες μικρές κομμένες {προαιρετικά}
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρυσαφί χρώμα, ανακατεύοντας συνέχεια να μην μας καεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε ρίχνουμε τις πιπεριές, τις πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια{εαν τις βάλουμε}, και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
- Σβήνουμε με το κρασί,αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τα κυβάκια ντομάτας.
- Ρίχνουμε ένα κρασοπότηρο νεράκι ,αλατοπιπερώνουμε,προσθέτουμε το θυμάρι.
- Σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά , γυρνάμε προσεκτικά να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Αν δεν βάλουμε τις πατάτες συνοδεύουμε το κρεατάκι μας με ρύζι ή πουρέ και πράσινη σαλάτα! Μπορούμε να προσθέσουμε μανιτάρια !!