Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Καρυδόπιτα με καφέ

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Σάββατο, 17 Μάρτιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια αφράτη καρυδόπιτα με γλάσο και γέμιση στιγμιαίου καφέ!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8 άτομα

 

  • 180 γρ. φαρίνα,
  • 180 γρ. μαργαρίνη,
  • 180 γρ. καστανή ζάχαρη,
  • 50 γρ. καρυδόψυχα χοντροκομμένη,
  • 3 αυγά,
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ,
  • 1 κ.σ. καφές στιγμιαίος διαλυμένος σε 10ml ζεστό νερό ,
  • 1 βανίλια.

Γλάσο-γέμιση:

  • 100 γρ. βιτάμ,
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη,
  • 200 ml.κρέμα γάλακτος,
  • 1 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ + 2 κ.γλ. νερό.
Οδηγίες

 

  1. Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το βιτάμ και τη ζάχαρη, χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε τη φαρίνα με τη βανίλια και το μπέικιν σιγά σιγά, προσθέτουμε και τον διαλυμμένο καφέ, τέλος τα καρύδια.   Χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε αφράτο μείγμα που δεν θα κολλά.
  2. Ρίχνουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια και ψήνουμε στους 180β. για 30 λεπτά.
  3. Ετοιμάζουμε το γλάσο που θα γίνει και γέμιση της καρυδόπιτάς μας. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπολ μαζί με την άχνη και το βιτάμ,χ τυπάμε καλά. Ρίχνουμε και τον καφέ διαλυμένο σε 2. κουταλάκια νερό, ανακατεύουμε καλά.
  4. Βγάζουμε ,αφήνουμε να κρυώσουν καλά, ξεφορμάρουμε.   Βάζουμε το 1/3 από το γλάσο-γέμιση στην μία καρυδόπιτα, απάνω τοποθετούμε την δεύτερη. Καλύπτουμε την καρυδόπιτά μας με το υπόλοιπο γλάσο και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται πολύ ωραία "γεμιστή"καρυδόπιτα με υπέροχο γλάσο!! Μπορούμε να την φτιάξουμε και σε ένα ταψάκι και αφού κρυώσει καλά την κόβομε στην μέση οριζόντια και βάζουμε τη γέμιση!!!

Σχόλια
Σχόλιο από eleni_p , Δευτέρα, 19 Μάρτιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αυτή η καρυδόπιτα ξεφεύγει απ τις κλασσικές,μ'αρέσει πάρα πολύ και το γλάσο με τον καφέ πρέπει να ναι τέλειο,μπράβο!!
Μεταφορά στην κορυφή