Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2477-keikmekserafroyta.jpg
Κέικ με ξερά φρούτα



Καταϊφάκια με αμύγδαλο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Σάββατο, 21 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αυτά τα καταϊφάκια της μπουκιάς, που δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να σταματήσει στο ένα, μπορούν να γίνουν και νηστίσιμα ,αν αντί για βούτυρο, βάλουμε μαργαρίνη και έτσι μπορούν να φάνε και αυτοί που νηστεύουν μέρες που είναι. Τα έχω φτιάξει πολλές φορές και είναι εύκολα και γρήγορα εκτός από νόστιμα.

Συστατικά
  • 1 πακέτο φύλλο καταΐφι
  • ¾ του πακέτου φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 400 γρ. περίπου αμύγδαλα ασπρισμένα (καλής ποιότητας γιατί εκεί είναι η νοστιμιά) ή φιστίκια Αιγίνης ανάλατα.

Για το σιρόπι

 

  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλα
Οδηγίες
  1. Ξαίνω το καταΐφι να αφρατέψει και το σκεπάζω με πετσέτα να μην ξεραθεί.
  2. Παίρνω μικρή ποσότητα και την τυλίγω στον αντίχειρα και φτιάχνω φωλίτσα.
  3. Στο κενό βάζω 3 ολόκληρα αμύγδαλα.
  4. Παίρνοντας μικρή ποσότητα κάθε φορά επαναλαμβάνω τη διαδικασία.
  5. Προσπαθώ οι φωλίτσες να είναι ίδιες και τις βάζω κοντά -κοντά τη μία με την άλλη μέχρι να γεμίσω το βουτυρωμένο ταψί.
  6. Το δικό μου ταψί είναι 24 επί 33 και παίρνει ακριβώς όλη την ποσότητα του φύλλου.
  7. Λιώνω το βούτυρο και με το πινέλο αλείφω καλά τις φωλίτσες.
  8. Ψήνω στη δεύτερη θέση από κάτω, στους 180 ο πάνω κάτω για 35΄ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν αρκετά.
  9. Εν τω μεταξύ φτιάχνω το σιρόπι (βράσιμο 6 λεπτά) και περιχύνω τις φωλίτσες αφού έχουν κρυώσει για λίγο, δηλ. χλιαρό το ένα καυτό το άλλο.
  10. Τα αφήνω να κρυώσουν, να ρουφήξουν το σιρόπι και σερβίρω.
  11. Να είσαι καλά Τίνα του hungry!
  12. Καλή επιτυχία!!


Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Παρασκευή, 29 Οκτώβριος 2010
Πόσα γραμμάρια βούτυρο Ηλιάννα ; έχει πακέτα μεγάλα και μικρά.Φαίνονται πολυ ενδιαφέροντα τα καταιφάκια και έχω πολλά αμύγδαλα!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2011
Tώρα που διόρθωνα τη συνταγή, είδα την ερώτησή σου, Ειρήνη. Συγγνώμη....Το πακέτο βουτύροθ είναι 250 γραμ. Ίσως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο, θα δεις!
Σχόλιο από μαρια χριστινα , Σάββατο, 29 Σεπτέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Δεν υπάρχουν λόγια. Έφτιαξα στην γιορτή του άντρα μου και εξαφανίστικαν.
Μεταφορά στην κορυφή