Κατσικάκι φούρνου με μουστάρδα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 1,5 κιλό περίπου κατσικάκι
- Πατάτες χοντροκομμένες
- Χυμό 2 λεμονιών
- 4 σκ. σκόρδο
- ¾ κούπας λάδι
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 1 κ. γλ. Θυμάρι
- 1 ποτήρι νερό
- Αλάτι , πιπέρι
Οδηγίες

- Ανακατεύω σε μπολ το λάδι, ρίγανη, θυμάρι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι να γίνει ένα μείγμα.
- Βάζω τις κομμένες πατάτες στο ταψί και τις περιχύνω με το μισό μείγμα της μουστάρδας μας.
- Πάνω στις πατάτες βάζω το κατσικάκι, το αλατοπιπερώνω, βάζω στις σχισμές το σκόρδο και το περιχύνω και αυτό με το υπόλοιπο μείγμα.
- Προσθέτω στο ταψί 1 ποτήρι νερό, το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο ή το βάζω στη γάστρα και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 1 ώρα.
- Ξεσκεπάζω το ταψί μου, γυρίζω το κρέας από την άλλη πλευρά και ψήνω στους 180ο για 1,5 ώρα περίπου.
Σχόλια
Κλασσική, ανυπέρβλητη αξία το ψητό φούρνου! Η μουστάρδα το κάνει ακόμη πιο πικάντικο!!
μοσχομυρίζει!!!!!τέλειο!!!!!
Πολύ καλόοο Ηλιάννα!!!
Αυτο ειναι!!!!!κλασικο πεντανοστιμο φαγακι!!!
Μαρέσει η κλασσική συνταγή ,αλλά με την μουστάρδα θα είναι σίγουρα νοστιμώτερη!
θεικο!!Ηλιαννα μου!!
καταπληκτικη η συνταγη σου Ηlianna μου.την εφτιαξα με κοτοπουλο και εγινε υπεροχο.
Το έκανα σήμερα Πρωτομαγια! πολύ καλό! μπράβο Ηλιάνα ! και σε μένα μπράβο απο τον καλό μου!
Η φωτογραφία από την Ε.Φ. που έφτιαξε τη συνταγή.
