Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κατσικάκι κοκκινιστό με κρασί, κανέλα και δυόσμο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 27 Μάιος 2012
none
Περιγραφή

Μια συνταγή για κατσικάκι ή αρνί κοκκινιστό

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  •    1½ κιλό κατσίκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε μερίδες,
  •    4 μέτριες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες,
  •    λίγη ζάχαρη,
  •    2 κ. σ. ντοματοπελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλ.νερό ή πουμαρό,
  •    1½ φλ.τσ. κόκκινο κρασί,
  •    1 ξυλάκι κανέλας,
  •    4 κόκκοι μπαχάρι,
  •    1/2 ματσάκι δυόσμο, τα φυλλαράκια,
  •    1 φλ. λάδι,
  •    αλατοπίπερο,
  •    εγώ πρόσθεσα μια πρέζα πάπρικα γλυκιά και καρότα ολόκληρα.
Οδηγίες
  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις μερίδες του κρέατος μέχρι να ροδίσουν όσο γίνεται από όλες τις πλευρές.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και, όταν εξατμιστεί ρίχνουμε τις ντομάτες, τον διαλυμένο πελτέ ή το πουμαρό, την κανέλα, το μπαχάρι, την πάπρικα και τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας.
  3. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 έως 1 1/2 ώρα περίπου να μαλακώσει καλά το κατσικάκι.   Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.Αν, όμως, αφού έχει βράσει το κρέας υπάρχουν παραπανίσια υγρά, τραβάμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα, βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και τότε ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
  4. Πετάμε κανέλα και μπαχάρια, προσθέτουμε το δυόσμο στο τέλος, ανακινούμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 - 15 λεπτά.   Σερβίρουμε με ένα απλό λευκό ρύζι, με μακαρόνια ή με πατάτες τηγανητές.
Λίγα μυστικά ακόμα

Ο συνδυασμός κανέλας-δυόσμου είναι τέλειος, δεν είχα βάλει ποτέ δυόσμο σε κοκκινιστό κρέας, μόνο σέλινο και μαϊντανό, δοκιμάστε το θα σας ενθουσιάσει η γεύση!

Της Μ.Λαμπράκη από την Κέα[Τζια]

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 30 Μάιος 2012
Δεν τον γνωρίζω αυτόν το συνδυσμό, αλλά θα τον δοκιμάσω στο επόμενο κοκκινιστό με μοσχαράκι όμως, δεν θα το πειράξει πιστεύω.
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2012
Και εγώ δεν το ήξερα Ηλιάννα αλλά μου άρεσε πολύ τελικά!! αν θα το φτιάξεις να ρίξεις τον δυόσμα αφού σβήσεις τη φωτιά να μην λιώσει να κρατήσει τη γεύση του!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2012
Συνήθως όταν βάζω φρέσκα μυρωδικά, τα ενισχύω και με λίγο ξερό μυρωδικό. ¨Εχω σκοπό λοιπόν να βάλω και λίγο ξερό μέσα.
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 01 Ιούνιος 2012
Ωραία ιδέα Ηλιάννα!!θα το δοκιμάσω και εγώ και με ξηρό δυόσμο!!
Μεταφορά στην κορυφή