Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κβαρκ,Quark

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Τετάρτη, 13 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Ένα είδος μυζήθρας που χρησιμοποιούμε για κιζ κεικ, τζηζ κέικ και ζύμες, καθώς και για πολλά άλλα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  •    1 Λίτρο γάλα 3,5% ή και περισσότερο σε λιπαρά
  •    1 Λίτρο κέφιρ
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το γάλα και το κέφιρ σε μια κατσαρόλα ,το αφήνουμε για μια νύχτα σε ζεστό μέρος, καλα ειναι δίπλα σε σόμπα η καλοριφέρ
  2. Την άλλη μέρα ζεσταίνουμε το φουρνο στους 100 βαθμούς βάζουμε την κατσαρόλα μέσα και αμέσως σβήνουμε τον φουρνο   Το αφήνουμε ετςι για 2 ώρες ίσως και περισσότερο αλλα κοιτάμε να ειναι πάντα λιγο ζεστός ο φούρνος αλλα όχι καυτός γιατί μετά θα μας ξεραθεί το Κβαρκ και θα ειναι στεγνό.   Κοιτάμε αν εχει πήξει βάζοντας μεσα στο γάλα το δαχτυλάκι μας,   κόβοντας λιγο βλέπουμε το κομματάκι.
  3. Μετά αφού πήξει , το βάζουμε σε ένα τουλπανι που το έχουμε βρέξει πολυ καλα με κρύο νερό και το έχουμε στίψει καλα , το κρεμαμε για λιγο να φύγουν τα πολλα νερά του και μετά το βάζουμε έτσι όπως ειναι με το τουλπανι μεσα σε ένα τρυπητό και αφήνουμε να στραγγίξει πολυ καλα.
  4. Αν θελουμε να έχουμε ένα αρκετά σφιχτό Κβαρκ βάζουμε επάνω λιγο βάρος ,δηλαδή μια κατσαρόλα με νερό μεσα η κατι άλλο.   Το αφήνουμε έτσι για 3-4 ώρες.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Με αυτή την δόση, γάλα και κέφιρ έχουμε κάπου στα 300 γρ Κβαρκ

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή