Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

373-moxito.jpg
Mojito



Κεφτεδάκια γιουβέτσι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 27 Φεβρουάριος 2018
none
Περιγραφή

Ένας εύκολος τρόπος να φτιάξουμε το γιουβετσάκι μας με κεφτεδάκια.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο σπάλα
  • 2 με 3 φέτες ψωμί μουσκεμένο ή 3 φέτες ψωμί του τοστ ή 5 κ.σ. βρώμη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • μισό κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1 κ.γλ. δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Σάλτσα
  • 1 κονκασέ ντοματάκι ή το μισό κουτί ανάλογα τα γούστα
  • 2 σκ.σκόρδο σε φετάκια
  • 1 κύβο βοδινού διαλυμένο σε 1 ποτήρι νερό
  • 1 πιπεριά φλωρίνης σε κυβάκια (προαιρ.)
  • μισή κούπα λάδι
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 300 γρ κριθαράκι ή και περισσότερο
Οδηγίες
  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ζυμώνω για 4 με 5 λεπτά. Βάζω ένα μισάωρο στο ψυγείο να σφίξει.
  2. Φτιάχνω κανονικούς κεφτέδες και τους βάζω στο πυρέξ.
  3. Ανακατεύω σε ένα μπολ τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνω τους κεφτέδες μέσα στο πυρέξ.
  4. Βάζω στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 με 220 β αντιστάσεις και αέρα και ψήνω για μισή ώρα, γυρίζοντας τους κεφτέδες στο μισό της ώρας
  5. Βγάζω το πυρέξ από το φούρνο, ρίχνω 1 κούπα νερό καυτό , προσθέτω και το κριθαράκι, ανακατεύω ελαφρά και ξαναβάζω το πυρέξ στο φούρνο.
  6. Ψήνω ακόμα για μισή ώρα περίπου, προς το τέλος ρίχνω αν θέλω και τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα στο φαγητό μου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για λιγότερο κόκκινο, βάλτε το μισό κονκασέ ή 2 - 3 φρέσκιες ντομάτες σε καρέ
Μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας συνταγή για κεφτεδάκια και την υπόλοιπη διαδικασία όπως γράφω εδώ
Βάλτε τη δική σας ποσότητα κριθαράκι ή μακαρόνια αλλά αυξήστε το νερό. Για 1 κούπα κριθαράκι βάζουμε 2,5 κούπες νερό περίπου.
Αν χρειαστεί νερό επιπλέον προσθέστε λίγο καυτό νερό στο φαγητό, αλλά πάντα λίγο λίγο το νερό.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή