Κεφτεδάκια μπακαλιάρου αλλιώτικα
- Μισό κιλό ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο
- 1 αυγό χτυπημένο
- ¼ κούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. κουκουνάρι αλεσμένο στο μούλτι ψιλό
- Λίγη ρίγη + θυμάρι φρέσκο
- Λίγο αλάτι, πιπέρι
- Καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- Για το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου σας έχω γράψει στη συνταγή: Τηγανίτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά
- Αφού στεγνώσουμε το μπακαλιάρο καλά με χαρτί κουζίνας, τον ψιλοκόβουμε όσο μπορούμε περισσότερο.
- Σε μπολ βάζουμε το αυγό, το χτυπάμε λίγο και προσθέτουμε το τυρί, το κουκουνάρι, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το ψάρι και τα ανακατεύουμε καλά. Εδώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας για να ζυμωθεί το μείγμα καλά.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε κεφτεδάκια, τα τυλίγουμε στο αλεύρι και τα βάζουμε σε πιατέλα και στο ψυγείο για ένα μισάωρο να σφίξουν.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια αρχικά σε δυνατή και μετά σε μέτρια φωτιά για 3 με 4 λεπτά. Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε ζεστά.




