Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κέικ αμυγδάλου

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 04 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι υγειινό και νοστιμότατο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
10 άτομα

  • 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα στο μούλτι
  • 3 κ. γλ. Μπέικιν πάουντερ
  • 1/8 κουταλάκι αλάτι
  • 6 ασπράδια
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • ¼ κ.γλ. εσανς πυκραμύγδαλου
  • 2/3 κούπας καλαμποκέλαιο
  • ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • Ζάχαρη άχνη για το ράντισμα
Οδηγίες
  1. Σε μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τα αμύγδαλα.
  2. Χτυπώ στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα και προσθέτω και την εσανς πυκραμύγδαλου.
  3. Χτυπάμε το λάδι με το πορτοκάλι και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτω στο μείγμα λίγη από τη μαρέγκα και ανακατεύω καλά.
  5. Στη συνέχεια ρίχνω την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύω απαλά με σπάτουλα να ανακατευτεί, αλλά με προσοχή μη μας ξεφουσκώσει η μαρέγκα με το ανακάτεμα.
  6. Βουτυρώνω μια φόρμα και στην συνέχεια την αλευρώνω. Κτυπώ ανάποδα τη φόρμα να φύγει το επιπλέον αλεύρι και ρίχνω μέσα το μείγμα του κέικ.
  7. Ψήνω το κέικ στους 175 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά ή στους 160 βαθμούς σε βαριά μαντεμένια φόρμα (όπως στη φωτό) για περισσότερο από 1 ώρα.
  8. Δοκιμάζουμε προς το τέλος του ψησίματος με ένα καλαμάκι αν είναι έτοιμο. Αν βγει το καλαμάκι χωρίς ψύχουλα, τότε το κεικ μας είναι έτοιμο, ειδάλως το αφήνουμε λίγο ακόμα να ψηθεί.
  9. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στη φόρμα περισσότερο από 15 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
  10. Όταν κρυώσει τελείως, το ραντίζουμε με ζάχαρη άχνη!!!
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 07 Αύγουστος 2009
Είναι πολύ σημαντικό να μπει το άρωμα αυτό στο κέικ, κάνει τη διαφορά!!!
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Σάββατο, 08 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Η γευση ειναι η συνεχεια της εικονας του .
Μονο που βλεπεις τις καρδιες ,συνειρμικα σε παει στη γευση του αμυγδαλου .Ηλιαννα ,τα παντα εν σοφια και μερακι παρασκευασες ,ως συνηθως .
Δοκιμαστε το και με σουμαδα !!


Μεταφορά στην κορυφή