Κέικ Καμηλοπάρδαλη
Ζύμη (άσπρη ζύμη)
5 ασπράδια αυγού,
80 γραμμάρια ζάχαρης,
Μια πρέζα αλάτι,
50 ml γάλα,
50 ml λάδι ελαφρύ
1 βανίλια
1/2 λεμόνι το ξύσμα
1oo gr αλεύρι
50 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα ή τριμμένη καρύδα
8 γρ μπεικιν παουντερ
Για την 2η κίτρινη ζύμη:
5 κρόκους
80 gr ζάχαρη,
50 ml γάλα
50 ml Λάδι ελαφρύ
1 βανίλια
130 γραμμάρια αλεύρι
8 gr μπεικιν παουντερ
Για το μαύρο στρώμα:
κακάο
Πρώτα βάλτε τα ασπράδια αυγού με αλάτι, ζάχαρη, το ξύσμα και την βανίλια στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, και ρίχνουμε εναλαξ το λάδι και το γάλα,
Τέλος το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα ή την καρύδα, ανακατέψτε ελαφρά
Βάζουμε τη ζύμη στην άκρη
Πλύνετε καλά τις ράβδους του μίξερ και σε άλλη λεκάνη χτυπάμε την κίτρινη ζύμη
Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια ή εκχύλισμα βανίλιας.
Με δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι οι κρόκοι να είναι λευκοί και ογκώδεις.
Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι και μετά το γάλα
στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε σιγανή ταχύτητα..
Βουτυρωνουμε ελαφρώς μία φόρμα του κέικ με πολύ λίγο αλεύρι.
Κατ 'αρχάς, ρίχνουμε την μιση κίτρινη ζύμη στην φόρμα
Κοσκινιζουμε με ένα μικρο κόσκινο περίπου 1 κουταλιά της σούπας κακάο επάνω στην ζύμη. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ αραιη.
Στη συνέχεια, απλώστε τη μισή από την λευκή ζύμη στο στρώμα του κακάου με ένα κουτάλι.Πάλι κίτρινη ζύμη. Στη συνέχεια, κακάο.
Τώρα πάλι λευκό στρώμα.
Κακάο.
Και πάλι, δεν θα πρέπει να βλέπετε τη ζύμη.
Πάνω από αυτό έρχεται και πάλι η κίτρινη ζύμη,
Και κακάο,
Απλώνουμε την υπόλοιπη λευκή ζύμη.
Στο τελευταίο στρώμα! Δεν βάζουμε κακαο.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αντίσταση για 40-45.
Δοκιμάστε το δείγμα με μαχαίρι ή καλαμάκι από σουβλάκι αν είναι ψημένο μετά από 35-40 λεπτά.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει σύντομα, αναποδογυρίστε και αφήστε το να κρυώσει εντελώς
Πασπαλιζουμε με άχνη