Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κέικ Καμηλοπάρδαλη

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 02 Φεβρουάριος 2019
none
Περιγραφή

Ένα πολύ ωραίο αφράτο και εμφανίσιμο κέικ!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Ζύμη (άσπρη ζύμη)
5 ασπράδια αυγού,
80 γραμμάρια ζάχαρης,
Μια πρέζα αλάτι,
50 ml  γάλα,
50 ml λάδι ελαφρύ
1  βανίλια
1/2 λεμόνι το ξύσμα
1oo gr αλεύρι
50 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα ή τριμμένη καρύδα
8 γρ μπεικιν παουντερ
Για την 2η κίτρινη ζύμη:
5 κρόκους
80 gr ζάχαρη,
50 ml γάλα
50 ml Λάδι ελαφρύ
1 βανίλια
130 γραμμάρια αλεύρι
8 gr μπεικιν παουντερ
Για το μαύρο στρώμα:
κακάο

Οδηγίες

Πρώτα βάλτε τα ασπράδια αυγού με αλάτι, ζάχαρη, το ξύσμα και την  βανίλια στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, και ρίχνουμε εναλαξ το λάδι και το γάλα,
Τέλος το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα αμύγδαλα ή την  καρύδα, ανακατέψτε ελαφρά
Βάζουμε τη ζύμη στην άκρη
Πλύνετε καλά τις ράβδους του μίξερ και σε άλλη λεκάνη χτυπάμε την κίτρινη ζύμη
Χτυπάτε τους κρόκους με την  ζάχαρη και την βανίλια  ή εκχύλισμα βανίλιας.
Με δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι οι κρόκοι να είναι λευκοί και ογκώδεις.
Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι και μετά το γάλα
στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε σιγανή ταχύτητα..
Βουτυρωνουμε  ελαφρώς μία φόρμα του κέικ  με πολύ λίγο αλεύρι.
Κατ 'αρχάς, ρίχνουμε την μιση  κίτρινη ζύμη στην φόρμα
Κοσκινιζουμε με ένα μικρο κόσκινο περίπου 1 κουταλιά της σούπας κακάο επάνω στην ζύμη. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι πολύ αραιη.
Στη συνέχεια, απλώστε τη  μισή από την λευκή ζύμη στο στρώμα του κακάου με ένα κουτάλι.Πάλι  κίτρινη ζύμη. Στη συνέχεια, κακάο.
Τώρα πάλι  λευκό στρώμα.
Κακάο.
Και πάλι, δεν θα πρέπει να βλέπετε τη ζύμη.
Πάνω από αυτό έρχεται και πάλι η κίτρινη ζύμη,
Και κακάο,
Απλώνουμε την υπόλοιπη λευκή ζύμη.
Στο τελευταίο στρώμα! Δεν βάζουμε κακαο.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αντίσταση για 40-45.
Δοκιμάστε το δείγμα με μαχαίρι ή καλαμάκι από σουβλάκι αν είναι ψημένο μετά από 35-40 λεπτά.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει σύντομα, αναποδογυρίστε και αφήστε το να κρυώσει εντελώς
Πασπαλιζουμε με άχνη

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή