Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κέικ καραμέλας και μήλου

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Υπέροχο , ζουμερό και αφράτο σαν ένα γλυκό ταψιού αυτό το κέικ με καραμέλα και μήλο σαν γέμιση.

Συστατικά
  •     2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •     1 μπεικιν
  •     1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  •     1 πρέζα αλατιού
  •     3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  •     1/2 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
  •     1/2 φλιτζανιού  βουτύρου, λιωμένο
  •     1/2 φλιτζάνι λάδι
  •     3 μεγάλα αυγά
  •     1/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα η γιαούρτι
  •     1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  •     3/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  •     550 γραμμάρια κομπόστα μήλου
  •     1 1/2 φλιτζάνι τσιπς καραμελας κομμένα
  •     1 1/4 φλιτζάνι σάλτσα καραμέλας
  •     450 γρ, κτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε το φούρνο σε αέρα 180 βαθμούς. Βουτυρωστε  μια κατσαρόλα 40x30. Αφήστε κατά μέρος.
  2.     Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι.
  3.     Σε ένα μεγάλο μπολ, βαζουμε τη ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο και το φυτικό έλαιο και χτυπήστε με το μίξερ. Προσθέστε τα αυγά, την ξινή κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας, χτυπήστε Καλα.
  4.     Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού εναλλαξ με το γάλα μέχρι να ανακατευτού καλα.
  5.     Το μισό από το μίγμα το Ρίχνουμε στην φόρμα. Απλώνουμε επάνω την κομπόστα μήλων και πασπαλίζουμε 1 φλιτζάνι τσιπς καραμέλας. Ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη πάνω από αυτήν και απλώστε καλά
  6.     Ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Κάντε το τεστ με το ξυλάκι, εάν βγαίνει καθαρό, είναι οκ
  7.     Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο. Ενώ είναι ακόμη ζεστό, τρυπήστε τρύπες με ένα πιρούνι. Προσθέστε 1 φλιτζάνι σάλτσα καραμέλας. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς, περίπου 45 λεπτά.
  8.     Απλώνουμε την  σαντιγί επάνω. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα καραμέλας και πασπαλίστε με τσιπς καφέ.
  9.     Σερβίρετε αμέσως ή καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστεί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα Φλυτζάνια  είναι το κανονικό φλιτζάνι καφέ και όχι η μεγάλη Κουπαρα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή