Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

nike zapatillas mujer
JerryPetty 20.4.2018 3:26
adidas nmd womens
JerryPetty 20.4.2018 3:24
asics gel lyte
JerryPetty 20.4.2018 3:23
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3260-maffinskolokythi.jpg
Maffins κολοκυθιού



Κέικ καραμέλας και μήλου

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 17 Μάρτιος 2018
none
Περιγραφή

Υπέροχο , ζουμερό και αφράτο σαν ένα γλυκό ταψιού αυτό το κέικ με καραμέλα και μήλο σαν γέμιση.

Συστατικά
  •     2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •     1 μπεικιν
  •     1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  •     1 πρέζα αλατιού
  •     3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  •     1/2 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
  •     1/2 φλιτζανιού  βουτύρου, λιωμένο
  •     1/2 φλιτζάνι λάδι
  •     3 μεγάλα αυγά
  •     1/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα η γιαούρτι
  •     1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  •     3/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  •     550 γραμμάρια κομπόστα μήλου
  •     1 1/2 φλιτζάνι τσιπς καραμελας κομμένα
  •     1 1/4 φλιτζάνι σάλτσα καραμέλας
  •     450 γρ, κτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Οδηγίες
  1. Προθερμάνετε το φούρνο σε αέρα 180 βαθμούς. Βουτυρωστε  μια κατσαρόλα 40x30. Αφήστε κατά μέρος.
  2.     Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι.
  3.     Σε ένα μεγάλο μπολ, βαζουμε τη ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο και το φυτικό έλαιο και χτυπήστε με το μίξερ. Προσθέστε τα αυγά, την ξινή κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας, χτυπήστε Καλα.
  4.     Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού εναλλαξ με το γάλα μέχρι να ανακατευτού καλα.
  5.     Το μισό από το μίγμα το Ρίχνουμε στην φόρμα. Απλώνουμε επάνω την κομπόστα μήλων και πασπαλίζουμε 1 φλιτζάνι τσιπς καραμέλας. Ρίξτε την υπόλοιπη ζύμη πάνω από αυτήν και απλώστε καλά
  6.     Ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Κάντε το τεστ με το ξυλάκι, εάν βγαίνει καθαρό, είναι οκ
  7.     Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο. Ενώ είναι ακόμη ζεστό, τρυπήστε τρύπες με ένα πιρούνι. Προσθέστε 1 φλιτζάνι σάλτσα καραμέλας. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς, περίπου 45 λεπτά.
  8.     Απλώνουμε την  σαντιγί επάνω. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα καραμέλας και πασπαλίστε με τσιπς καφέ.
  9.     Σερβίρετε αμέσως ή καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστεί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα Φλυτζάνια  είναι το κανονικό φλιτζάνι καφέ και όχι η μεγάλη Κουπαρα

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή