Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

288-mageirikesdiadromes.jpg
Η Βασιλόπιτά μου



Κέικ Καραμέλας της Σοφίας

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 25 Οκτώβριος 2015
none
Περιγραφή

Νόστιμο και πρωτότυπο κέικ με κρέμα καραμελέ 2 σε 1 !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 πακέτο έτοιμο μίγμα για σοκολατένιο κέικ (υπάρχει σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ!)
  • 3 αυγά
  • 1/2 κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα έτοιμο σιρόπι καραμέλα για παγωτά( ή τόπινγκ καραμέλας) για τη φόρμα

Υλικά για την κρέμα καραμελέ

  • 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ (400 γρ.)
  • 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο(400γρ.)
  • 3 αυγά
  • 1 βανίλια
Οδηγίες

Ξεκινάω βουτυρώνοντας καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ 28 εκ. βαθιά. Ρίχνω το σιρόπι καραμέλας να καλυφθεί ο πάτος της φόρμας.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζω το κέικ. Σε ένα μπολ ρίχνω το έτοιμο μίγμα αφου το κοσκινήσω. Προσθέτω το νερό, σπορέλαιο και αυγά και χτυπάω με σύρμα 1-2 λεπτά. Αδειάζω το μιγμα μέσα στη φόρμα που έβαλα πριν το σιρόπι. Ετοιμάζω την κρεμ-καραμελέ. Στο μπλέντερ ρίχνω όλα τα υλικά και χτυπάω 2 λεπτα.

Αδειάζω την κρέμα πάνω από το μίγμα του κέικ. Καλύπτω με αλουμινόχαρτο τη φόρμα και την τοποθετώ σε ένα βαθύ ταψάκι που έχω ρίξει μέσα βραστό νερό σχεδόν μέχρι τη μέση. (Δηλ.θα ψήσω το κέικ μου σε μπαιν μαρί).

Ψήνω για 1 ώρα ακριβώς, μπήγω ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Το βγάζω από το μπεν μαρι, αφαιρώ το αλουμιχόχαρτο και αφήνω το γλυκό να κρυώσει εντελώς.
Αφού κρυώσει το αναποδογυρίζω και το ξεφορμάρω σε μια πιατέλα προσεχτικά και το βάζω να παγώσει στο ψυγείο, όπου και το διατηρώ και μένει ζουμερό και αφράτο! Σερβίρω με έξτρα σιρόπι καραμέλας!

Λίγα μυστικά ακόμα

 Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο μίγμα για κέικ, φτιάξτε μια δόση από το αγαπημένο σας κέικ σοκολάτας το οποίο να καλύπτει τη μισή φόρμα, για να έχει χώρο να μπει και η κρέμα από πάνω! Την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο ζουμερό, παρόλο που το διατηρούμε στο ψυγείο!
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΕΙΚ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!

ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ!!!
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες φαρίνα που φουσκώνει
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 βανιλιες
3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υγρα υλικα σ ενα μπολ,τα α στερεά σε άλλο και τα ενώνουμε όλα μαζι!

Συνταγή της Σοφίας Τσιώπου

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή