Κέικ Λάτε Ματσιάτο
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 100 γρ. άσπρη σοκολάτα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ, γ. νεσκαφέ ή πιο καλά εσπρέσο
- 50 γρ. σιρόπι καραμέλας, υπάρχει έτοιμο σε μπουκαλάκια
- 250 γρ. μαλακό βούτυρο
- 275 γρ. ζάχαρη
- 1 κ,γ. βανίλια εσάνς ή 3 βανίλιες
- 4 αυγά
- 450 γρ. αλεύρι
- 1 μπέικιν
- 2 κ,σ. κακάο
Οδηγίες

- Μοιράζουμε την κρέμα γάλακτος σε δυο μέρη και την βάζουμε σε κατσαρολάκια
- στο ένα βάζουμε την σοκολάτα, στο άλλο τον καφέ και το σιρόπι καραμέλας
- Αφήνουμε να κρυώσουν
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και την βανίλια καλά να γίνει αφράτο και ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά
- Ρίχνουμε και το αλεύρι με το μπέικιν, ανακατεύουμε καλά και το μοιράζουμε σε δυο μέρη
- Στο ένα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με την σοκολάτα και στο άλλο μέρος βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τον καφέ και προσθέτουμε και το κακάο
- Παίρνουμε μια φόρμα κέικ και την βουτυρώνουμε
- Βάζουμε πρώτα το σκούρο μίγμα και από πάνω το άλλο με την σοκολάτα δεν το ανακατεύουμε
- Το βάζουμε σε ζεστό φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήνουμε για 50 λεπτά
- ίσως και λίγο περισσότερο, ανάλογα με τον φούρνο μας
- Κάνουμε και το γνωστό τεστ με το ξυλάκι και αν βγει στεγνό, είναι ψημένο
- Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη
Σχόλια
Κέικ μυρωδάτο και λαχταριστό!
Κάθε μέρα πρέπει να φτιάχνουμε και από μία συνταγή κέικ Μπιάνκα!
Η φωτογραφία από τη Χρύσα, που έφτιαξε τη συνταγή.

τελειο Μπιανκα μου,μυροδατο και αφρατο ,η λευκη σοκολατα με την κρεμα γαλακτος ,φινα γευση!