Κέικ με φράουλες και μαρμελάδα φράουλα
- 1 1/2 φλ.ζάχαρη,
- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
- 1 γιαούρτι στργγιστό,
- 1 φλ. πολτοποιημένες φράουλες στο μούλτι,
- 1 μαρμελάδα φράουλα,
- 350-400γρ. βιτάμ culinesse,
- 4 αυγά,
- 4 βανίλιες,
- 2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ,
- λίγο αλάτι,
- άχνη για το τέλος ή γλάσο φράουλας
Για το γλάσο:
- 1/2 φλ .πολτοποιημένες φράουλες,
- 3 φλ.άχνη,
- 75γρ.βιτάμ.
- Χτυπάμε στο μίξερ καλά ζάχαρη με βιτάμ να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά 1-1, χτυπώντας να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίχνομε τον πολτό φράουλας, το γιαούρτι, τις βανίλιες και το αλάτι, χτυπάμε καλά λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τη Φαρίνα με το μπέικιν, συνεχίζοντας να χτυπάμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια μεγάλη φόρμα του κεικ, ρίχνουμε το μισό μείγμα, απάνω ρίχνομε την μαρμελάδα, να πάει παντού και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα του κεικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15' περίπου ανάλογα το φούρνο μας.
- Βγάζουμε,αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και πασπαλίζουμε με άχνη ή περιχύνουμε με γλάσο.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ να αφρατάψει-φουσκώσει, ρίχνομε τα 2 φλ. άχνη και χτυπάμε ,προσθέτουμε 3κ. πολτό συνεχίζοντας να χτυπάμε μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα. Τότε ρίχνομε το τρίτο φλ. άχνη λίγο ,λίγο και τον υπόλοιπο πολτό χτυπώντας έως να αποκτήσουμε πηχτό-σφιχτό γλάσο να στέκεται στο κεικ.
- Αφού έχει κρυώσει το κεικ μας το περιχύνουμε με το γλάσο!!
- Η συνταγή είναι από το dietup για ατομικά κεκάκια, εγώ έκανα μεγάλο και πρόσθεσα το γλάσο που το βρήκα στο delicieuses. Υπέροχη γεύση, πολύ ωραίο το γλάσο!!
- Αν θέλουμε να φτιάξουμε σε ατομικές φορμούλες, θα βάλουμε 1κ.σ. ζύμη του κεικ,απάνω 1κ.γλ.μαρμελάδα και θα σκεπάσουμε με 1κ.σ. πάλι ζύμη κεικ .
- Παρόμοια συνταγή: Μάφινς με φράουλες
Φαρίνα βάζουμε 700 γραμμαρια,συγνώμη δεν το πρόσεξα πως έγραψα όλα τα υλικά χωρίς να γράψω τη φαρίνα:(((