Κέικ με ρόδια
- 2 φλ. αλεύρι,
- 1 μπέικιν πάουντερ,
- 1/2 κ.γλ. αλάτι,
- 3/4 φλ. ζάχαρη,
- 2 αυγά,
- 1 γιαούρτι,
- 1/4 φλ. βιτάμ ή λάδι,
- 1/2 φλ. χυμό ροδιού ή πορτοκάλι,
- 1 βανίλια,
- 1 φλ.σπόρους ροδιού.
Γλάσο:
- 1 κ.σ. χυμό ρόδι,
- 1/2 φλ. άχνη.
- Σπόρους ροδιού για διακόσμηση.
- Σε μέτριο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το χυμό πορτοκαλιού ή ροδιού, το βούτυρο και τα αυγά με σύρμα ή στο μίξερ για πιο γρήγορα.
- Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού κουταλιά κουταλιά, ανακατεύοντας μαζί μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αλευρώνουμε τους σπόρους και τους προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με σπάτουλα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40-45 λεπτά δοκιμάζοντας με μαχαιράκι,αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε να κρυώσει 15 λεπτά και ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε την άχνη με τον χυμό και περιχύνουμε το κέικ, τέλος πασπαλίζουμε με σπόρους ροδιού.