Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κέικ μήλου με σάλτσα κανέλας

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα νοστιμότατο και αφράτο κέικ με μήλα, χωρίς βούτυρο και γάλα, που το περιλούζει υπέροχα μια ευωδιαστή σάλτσα κανέλας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 3 μεγάλα μήλα σκληρά σε κυβάκια
  • 1,5 φλ/νι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1,5 φλ/νι ζάχαρη
  • 2 – 2,5  κ. γλ. Γεμάτα μπέικιν
  • 1 κ. γλ.κανέλα
  • 2 βανίλιες ή 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • μισό κ.γλ. αλάτι
  • 4 αυγά
  • 1 φλ/νι καρύδια χοντροκομμένα
  • μισό κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού

για τη σάλτσα

  • 1 φλ/νι κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. κορν φλάου
Οδηγίες
  1. Σε μπολ ανακατεύω το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, αλάτι, κανέλα, βανίλια, ξύσμα και καρύδι.
  2. Χτυπώ τα αυγά με το σύρμα και τα ρίχνω στο αλεύρι. Ανακατεύω τα υλικά με κουτάλι και προσθέτω και τα μήλα. Δε χρειάζεται μίξερ.
  3. Το μείγμα αυτό το  βάζω σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με τρύπα ή χωρίς. ψήνω στους 170 ο για 50΄με 60΄περίπου, δοκιμάζετε με τη μέθοδο της οδοντογλυφίδας και βλέπετε, αν θέλει άλλο ψήσιμο.
  4. Για τη σάλτσα
  5. Σε κατσαρόλα ανακατεύω την κρέμα γάλακτος με την κανέλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάου. Ζεσταίνω το μείγμα αυτό και μόλις αρχίσει να βράζει, κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω να χλιαρύνει. 
  6. Περιχύνω το κάθε κομμάτι κέικ με τη σάλτσα του κατά το σερβίρισμα. Η σάλτσα θα έχει πήξει ελαφρά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε και λιγότερη ζάχαρη.

Η κρέμα γάλακτος μπορεί να είναι και φυτική

Χρησιμοποιείστε φόρμα χωρίς πολύπλοκα ανάγλυφα σχέδια.

Η δοκιμή με την οδοντογλυφίδα θα γίνει αφού περάσουν τα 45 πρώτα λεπτά, για να μπορούμε να ανοίξουμε το φούρνο και να μην «καθίσει» το κέικ μας.

Τη σάλτσα την διατηρώ στο ψυγείο και ανάλογα τη ρευστότητα που έχει, ή τη σερβίρω κρύα ή τη ζεσταίνω ελαφρά και περιχύνω το κομμάτι που θα σερβίρω.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 11 Οκτώβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο κέικ με ωραία αρώματα,
λαχταριστό!!!!!
Θα δοκιμαστεί σύντομα!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2012
βούτυρο η λάδι δεν έχει η ζύμη;με τα αυγά ενσωματώνονται όλα τα υλικά;
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 17 Οκτώβριος 2012
Η συνταγή είναι ολόσωστη, δεν έχει βούτυρο ούτε γάλα.....το λέω και στον πρόλογο.
Σχόλιο από tdespoinoula@gmail.com , Πέμπτη, 18 Οκτώβριος 2012
να ρωτήσω κάτι....με αχλάδια γίνεται αυτο το κεικ?ή μήπως χαλάσω τη συνταγή????
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 18 Οκτώβριος 2012
Δεν το έχω κάνει με αχλάδια και δεν γνωρίζω.
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 20 Οκτώβριος 2012
Το έκανα το κέικ ,έγινε πολύ καλό,αφράτο ,νόστιμο και με την σάλτσα ,αλλά και χωρίς αυτήν τέλειο είναι!
Μεταφορά στην κορυφή