Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1196-1196-.jpg
Πασχαλίτσα γεμιστή



Κέικ Μήλου μεθυσμένο

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 03 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
  • 250 γρ.  βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 6 αυγά
  • 200 γρ. Αμαρέτο λικέρ
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 μπέικιν
  • 125 γρ. αμαρετίνι μπισκοτάκια
  • 500 γρ. μήλα
  • 10 κ,σ Αμαρέτο

Γλάσο

  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 4 κ.σ Αμαρέτο λικέρ
Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια,
  2. Τα βάζουμε με το λικέρ Αμαρέτο να μαριναριστούν
  3. Ανάβουμε τον φούρνο στου 175 βαθμούς
  4. Σε μια 26αρα φόρμα, βάζουμε στον πάτο μια λαδόκολλα
  5. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και την βανίλια, ρίχνουμε και τα αυγά ένα- ένα
  6. Ρίχνουμε το λικέρ Αμαρέτο  και μετά τα μήλα
  7. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το προσθέτουμε και αυτό στο μίγμα, ρίχνουμε και 75 γρ. από τα μπισκοτάκια και ανακατεύουμε ελαφρά
  8. Βάζουμε το μίγμα στην φόρμα,  ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μπισκοτάκια  και τα πατάμε λίγο να βουλιάξουν στο μίγμα, αλλά μόνον ελαφρά, όχι να μπουν τελείως μέσα
  9. Ψήνουμε το γλυκό μας πρώτα για 45 λεπτά, μετά το σκεπάζουμε  με  αλουμινόχαρτο  και ψήνουμε για άλλα 15-25 λεπτά
  10. Το αφήνουμε να κρυώσει
  11. Ανακατεύουμε την άχνη με το λικέρ και το ρίχνουμε επάνω στο γλυκό
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Βianka, αν κατάλαβα καλά, τα 200 γρ. αμαρέτο πηγαίνει για το μαρινάρισμα. Μετά στη ζύμη ρίχνουμε τα μήλα με το αμαρέτο μαζί ή στραγγίζουμε τα μήλα;
Τις 10 κ.σ. αμαρέτο τις βάζουμε και αυτές μέσα στο μείγμα, έτσι δεν είναι;
Για διευκρίνισέ μου το θέμα αμαρέτο :)
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2009
καλημερα Ηλιαννα μου
τα 200 γρ θα μπουν κατ'ευθεια στο μηγμα ,και οι 10 κ,γ που θα μαναρουμε τα μηλα θα μπουν και αυτες μεσα,γιαυτο ειναι και μεθησμενο ;-)
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Εντυπωσιακό, νόστιμο και αρωματικό το αποτέλεσμα!!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2009
Αλλα οχι για παιδακια ;-)
Σχόλιο από mamakoulina , Τετάρτη, 07 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Βρε Bianka μας μεθάς με ότι φτιάχνουν τα χεράκια σου.
Σχόλιο από nana , Τετάρτη, 07 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
γεια σας!!ειμαι καινούρια στην παρεα σας και θα ηθελα να κανω και εγω το πρωτο μου σχολιο!!καλως σας βρηκα λοιπον!ηθελα να πω στην bianka οτι οι συνταγες με αλκοολ δεν ειναι απαγορευμενες για τα παιδακια γιατι ολο το αλκοολ εξατμιζεται και μενει μονο το αρωμα.ειχαμε ρωτησει παιδιατρο απο περιεργεια και μου το ειπε αυτο.κατα τα αλλα η συνταγη αυτη ειναι τελεια και ευχομαι να συνεχισεις με το ιδιο μερακι να γραφεις ωραιες συνταγουλες!να ειστε ολοι καλα!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 24 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πως μου ΄΄ξεφυγε¨αυτο?Δοκιμαζω συντομα!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2011
τα αμαρετινι μπορητε να τα φτιαξετε και μονες σας ειναι μια ευκολη συνταγη και γινετε γρηγορα
εδω σας εχω μια συνταγη θα την βαλω και στις συνταγες για να την βρησκουμε ευκολα αλλα τωρα την εβαλα εδω για να δειτε αν θελετε να φτιαξετε το γλυκο αυτο



200 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
2 ασπράδια
1 μπουκαλάκι η σακουλάκι αρωμα γεύση, πικρό αμύγδαλο
100 γρ ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη


Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.

αναμιγνύουμε τά αμύγδαλα με 50 γρ ζάχαρη.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια με το υπόλοιπο 50 γραμμάρια ζάχαρης σέ μαρέγκα όχι πολύ σφιχτή αλλά να΄είναι γιαλιστρή καί αφράτη
ρίχνουμε καί τά αλεσμένα αμύγδαλα καί τό άρωμα πικραμύγδαλο
ανακατεύουμε ελαφρά

πέρνουμε κουταλιές από το μείγμα αμυγδάλου

Τοποθετήστε σε ένα ταψί λαδόκολλα καί με τη βοήθεια δύο κουταλάκια του γλυκού
πέρνουμε από τό μύγμα ζύμης
τά τοποθετούμε επάνω στήν λαδόκολλα καί ψύνουμε γιά
15 λεπτά στους 150 βαθμούς.
Σβήστε το φούρνο και αφήστε το κλειστό φούρνο γιά 1 ώρα.

Φυλάσσεται τά αμαρετινι σας σέ μεταλλικό κουτί μπορείτε, αν σας αρέσει νά τά πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εξαιρετικο φαινεται,γεματο αρωμα και γευση!!!ουτε και εγω το ειχα δει αυτο το κεικ.Μπραβο Μπιανκα!!
Μεταφορά στην κορυφή