Kέικ ροδάκινο
- 300γρ φαρίνα
- 1 φλιτζανάκι λικέρ τριαντάφυλλο
- 1 φλιτζανάκι σταφίδες
- 2 κουταλιές γιαούρτι
- 1 φλιτζανάκι ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- χυμό από 2 μέτρια πορτοκάλια
- 100 γρ βούτυρο
- 1 αυγό
- 2 ροδάκινα κομμένα σε λεπτές φέτες
- κανέλα, άχνη, μαύρη ζάχαρη
- Μουσκεύω τις σταφίδες στο λικέρ από τη προηγούμενη μέρα.
- Χτυπώ στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αυγό και ρίχνω εναλλάξ τη φαρίνα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Στρώνω το μείγμα σε μικρό ταψάκι και στην επιφάνεια προσθέτω τα κομμένα ροδάκινα.
- Πασπαλίζω με μαύρη ζάχαρη και ψήνω στους 180 για 55 λεπτά περίπου.
- Σέρβιρε με άχνη και κανέλα!
εγω Ντεπι μου να σου κανω μια ερωτηση
που εδω δεν βρισκω φαρινα τι αλευρι να βαλω;και ποση παουντερ;