Κέικ Στρούντελ
-
2 ρολά σφολιάτα έτοιμη
Πρώτη γέμιση με μήλα
-
4 μήλα λίγο μεγαλούτσικα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη
-
1 κ,σ. βούτυρο
-
4 κ,σ. ζάχαρη
-
4 κ,σ. παξιμάδι τριμμένο
-
1 βανίλια
-
2 κ,σ. σταφίδες
-
2 κ,σ. καρύδια τριμμένα
-
1|2 κ,γ. κανέλλα
Δεύτερη γέμιση με τυρί κρέμα
-
3 ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα
-
3 κρόκους
-
100 γρ. ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
100 γρ. βούτυρο
-
250 γρ. τυρί κρέμα
-
1 σακουλάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια, από αυτήν που βράζουμε
-
2 κ,σ. σταφίδες
-
λίγο χυμό λεμονιού
-
ξύσμα από λεμόνι
-
100 γρ. κρέμα γάλακτος
-
Κάνουμε την πρώτη γέμιση
-
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε για λίγο να πάρει μόνο μια βράση
-
Το βάζουμε στην άκρη να κρυώσει
-
Στην λεκάνη του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και την βανίλια, τα χτυπάμε να ασπρίσουν καλά, ρίχνουμε και τους κρόκους και σιγά -σιγά όλα τα άλλα υλικά
-
Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ με το χωνί στην μέση και την αλείφουμε με λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τριμμένο παξιμάδι
-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
-
Βάζουμε το ένα φύλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και την βουτυρώνουμε Στρώνουμε την γέμιση με τα μήλα, το κάνουμε ένα ρολό και το βάζουμε μέσα στην φόρμα
-
Τώρα παίρνουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε επάνω την δευτερη γέμιση και το κάνουμε ρολό
-
Αυτό δεν τυλίγεται και τόσο καλά, ίσως και να σπάσει, αλλά δεν πειράζει, βάλτε το από πάνω από το φύλλο με τα μήλα
-
Τραβήξτε το λίγο να ενωθεί με την άκρη του
-
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο, το τρυπάμε πολλές φορές με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 70-80 λεπτά
-
Το αφήνουμε στην φόρμα του να κρυώσει λίγο και μετά το πασπαλίζουμε με άχνη
Η συνταγή είναι της Κυρίας Margareta Maurer
Το γλυκό τρώγεται ζεστό!
και θελω να σας πω οτι αυτο το γλυκο
τρωγεται ΖΕΣΤΟ