Κέικ Χριστουγεννιάτικο
-
1 κούπα βούτυρο
-
1 ½ κούπα ζάχαρη
-
5 αυγά
-
1 κ,γ. μέλι
-
1/2 κούπας γάλα
-
1/2 κούπας κονιάκ
-
2 κ,γ. μπέικιν
-
2 ½ κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
-
2 βανίλιες
-
1/2 κούπες ασπρισμένα αμύγδαλα
-
1/4 κούπας αλεσμένα καρύδια
-
1/2 κούπας ανακατεμένα, σταφίδες ξανθές, σταφίδες μαύρες μουλιασμένες σε λίγο κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
-
1 κούπα ξερά διάφορα φρούτα, σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, κ,τ,λ και αυτά μουλιασμένα σε λικέρ ή κονιάκ
Ντεκόρ
-
Άχνη και ζαχαρωμένα φρούτα, κερασάκια, νεραντζάκια
-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
-
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν τις σταφίδες και τα κομμένα φρούτα και χωρίζουμε τα αυγά
-
Κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα
-
Χτυπάμε τους κρόκους με το μέλι, την ζάχαρη, τις βανίλιες καλά
-
Ρίχνουμε και το γάλα, τα καρύδια τα αμύγδαλα και το κονιάκ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τα φρούτα και τα ανακατεύουμε και αυτά.
-
Στο τέλος και την μαρέγκα ,και ανακατεύουμε απαλά
-
Παίρνουμε ένα ταψί 30 πόντους, το βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με παξιμάδι
-
Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για 60 λεπτά
-
Όταν βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο, ρίχνουμε αμέσως επάνω το ζεστό λιωμένο βούτυρο
-
Αφήνουμε να κρυώσει καλά ,το βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζουμε με την άχνη και στολίζουμε με τα φρούτα





τωρα το ειδα οτι δεν σας το εγραψα!!συγνωμην γιαυτο!!