Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1473-kaponata1.jpg
Kαπονάτα η Σισιλιάνα



Κεκάκια με πορτοκάλι

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Πέμπτη, 26 Φεβρουάριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τα κεκάκια με μοσχοβολιά πορτοκαλιού, με μοσχοβολιά Ελλάδας!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
20 – 22 κεκάκια.
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ. γλ. γεμάτα μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρντισμένα, αν θέλετε για πιο έντονη γεύση, τα οποία θα χοντροκόψετε στο μούλτι
  • 1 πορτοκάλι ολόκληρο με τη φλούδα του κομμένο σε κομμάτια, αφού έχετε αφαιρέσει τα τυχόν κουκούτσια.
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ¾ της κούπας μαργαρίνη
  • ½ κούπα γάλα
  • 1 αυγό
  • 1 κούπα ζάχαρη ή και λίγο περισσότερο ανάλογα το πόσο γλυκό το θέλετε
Οδηγίες

 

  1. Χτυπώ στο μούλτι ή στο πολυμίξερ το πορτοκάλι να πολτοποιηθεί, μετά το χυμό, το γάλα, το αυγό και τη μαργαρίνη.
  2. Στη συνέχεια προσθέτω τη ζάχαρη και χτυπώ για λίγο ακόμα.
  3. Κατόπιν ρίχνω στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν, αφού τα έχω κοσκινίσει, και τα ανακατεύω με κουτάλι και προσθέτω στο τέλος το χοντροκομμένο αμύγδαλο.
  4. Μετά γεμίζω τα βουτυρωμένα φορμάκια κατά τα ¾ και ψήνω στους 180ο 30΄ περίπου, ώσπου να ροδίσουν.
  5. Δοκιμάζω προς το τέλος το κέικ, αν έχει ψηθεί, βάζοντας ένα καλαμάκι ή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρή, τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αν όμως έχει υγρασία και βγαίνει ζύμη ή σαν ψίχουλα, τότε χρειάζεται λίγο ακόμα ψήσιμο.Συνταγή της Βέφας.
  6. Καλή επιτυχία!

 

Σχόλια
Σχόλιο από Nefeli , Κυριακή, 01 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τι νοστιμιά,τι άρωμα,τι εμφάνιση τι να πω........οτι πω λίγο είναι!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 01 Νοέμβριος 2009
Νεφέλη, βάλε καμιά φωτό από αυτά που φτιάχνεις και δοκιμάζεις.:)
Σχόλιο από erotas , Κυριακή, 14 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αφού τα δοκίμασα πρέπει να πω οτι ειναι μες στο άρωμα.πραγματικό κέικ με γεύση πορτοκακαλιού.
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 22 Αύγουστος 2010
H φωτογραφία από τη Χρύσα που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 27 Αύγουστος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αρωματικα και αφρατα,δοκιμαστετα!
Μεταφορά στην κορυφή