Κεράσια Αμαρένα
- 1 βαζο κονσερβα κεράσια ή βύσσινα (720 ml)
- 400 γρ ζάχαρη
- 1 ποτηρακι του λικερ Amaretto
- μερικες σταγονες χυμό λεμονιού
- Κατ 'αρχάς, ρίξτε τα κεράσια σε ένα σουρωτήρι και στραγγίστε τα καλά.
- Τα βαζουμε Μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και σε σιγανη φωτια μέχρι λειώσει η ζάχαρη εντελώς.
- Στη συνέχεια, βράζουμε για 5 λεπτά και προσθέστε το αμαρέτο και το χυμό λεμονιού. Σιγοβράστε άλλα 10-15 λεπτά, αν θελετε βαλτε λιγο αμαρετο ακομη πριν το παρετε απο την φωτια.
- Ετσι οπως είναι ακόμα ζεστό το βαζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυριζουμε.
- Όταν τα βάζα έχουν κρυωσει, τα κραταμε σε ντουλαπι και μπορεί να διατηρηθεί για 1 έτος.