Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy IELTS Exam Papers With Answers
jack020 3.7.2022 20:08
Buy Drivers License, Buy German Drivers License
jack020 30.6.2022 15:08
BUY A REAL PASSPORT ONLINE
jack020 30.6.2022 15:06
Buy Passport Online, Buy a Real Passport Online
jack020 30.6.2022 15:01
Increase and Phight: 5/12/2022
Marinaccio 28.6.2022 9:38
Top Ranking: Mets 13, Nationals 5ats swat the Nats
Marinaccio 28.6.2022 9:37
Near the Empire: Yankees information - 6/11/22
Marinaccio 28.6.2022 9:36
Astros hunt as a result of the double-enjoy monste
Marinaccio 28.6.2022 9:35
Tigers 4, Guardians 3: Miggy features walkoff cham
Marinaccio 28.6.2022 9:34
The 2022 MLB Corridor of Fame Ballot vs. the Rocki
Marinaccio 28.6.2022 9:34
Guardians earn to start with spring exercising mat
Marinaccio 28.6.2022 9:33
Acquista passaporto, patente di guida, età e carta
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:56
Kaufen Sie Reisepass, Führerschein, Alter und Pers
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:55
Buy Passport,Driver License,Age & ID Card,Visas an
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:54
KUP TANIE PRZEDPŁACONĄ KARTĘ VISA, KLONUJ KARTY,
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:53
ACQUISTA CARTE VISTO PREPAGATE ECONOMICHE, CARTE
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:51
COMPRE TARJETA VISA PREPAGO BARATA, TARJETAS CLONE
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:50
اشترِ بطاقة فيزا مدفوعة مسبقًا بسعر رخيص ، وبطاقات
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:50
KAUFEN SIE GÜNSTIGE PREPAID-VISA-KARTEN, KLONKARTE
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:49
BUY CHEAP PREPAID VISA CARD, CLONE CARDS,DUMZ,CRED
phillippevincent9@gmail.c 28.6.2022 8:49
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1371-pizza mpifteki marianta.jpg
Πίτσα μπιφτέκι



Kερασόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 20 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή!!!!
Συστατικά

Ζύμη μπριζέ

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 185 γρ. μαργαρίνη σκληρή ή βούτυρο κρύο
  • 50 γρ. νερό

Γέμιση

  • 900 γρ. κεράσια χωρίς τα κουκούτσια τους
  • 1 αυγό χώρια ο κρόκος από το ασπράδι
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 1 κ.σ. γεμάτη αλεύρι
  • Ζάχαρη για το πασπάλισμα
Οδηγίες

1. Βάζω στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και τα κτυπώ με το γάτνζο Κάπα για 30 δευτερόλεπτα ώστε να γίνουν μια ζύμη ελαστική που να ξεκολλάει από τα   τοιχώματα.

2. Τη βγάζουμε , την κάνουμε μπάλα, τη βάζουμε σε διαφάνεια και στο ψυγείο για 1 ώρα.

 

3. Σε μπολ ανακατεύουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη και το αλεύρι..

4. Ανοίγω τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα με τον πλάστη σε φύλλο κανονικό, όχι πολύ λεπτό.

5. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας αναποδογυρίζω τη ζύμη πάνω σε φόρμα με κούμπωμα ή τσέρκι Νο 22. Αν βάλετε τσέρκι, θα το ακουμπήσετε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.

6. Κόβω τη ζύμη που περισσεύει για να κάνω το 2ο φύλλο που θα καλύψω την πίτα.

7.Αλείφω τη ζύμη στη φόρμα με κρόκο αυγού και βάζω το μείγμα των κερασιών.

8. Πάνω σκεπάζω την πίτα με το 2ο φύλλο.

9. Αλέιφω την επιφάνεια της πίτας με το χτυπημένο ασπράδι και ραντίζω με ζάχαρη.

10. Ψήνω την πίτα για 15 λεπτά στους 210ο και άλλα 35 λεπτά στους 190ο.

11. Καλή επιτυχία!!!

 

 

Λίγα μυστικά ακόμα
  • Συνταγή του Παρλιάρου.
  • Έκανα μερικές αλλαγές στην αρχική συνταγή του Παρλιάρου σε σχέση με το μέγεθος και τους χρόνους ψησίματος. Αύξησα επίσης και το βάρος των κερασιών, γιατί την ήθελα πιο μεγάλη την πίτα. Ο Παρλιάρος την προτείνει σε φόρμα Νο 20.
  • Αρχικά μπορεί να σας φανεί άγλυκη, αν θέλετε προσθέστε κι άλλη ζάχαρη, όταν κρυώσει είναι κανονική. Δικό σας θέμα είναι η ζάχαρη.
  • Αν τη συνοδέψετε με παγωτό βανίλια ή ζάχαρη άχνη, η ζάχαρη είναι κανονικότατη.
  • Το χρόνο τον προσάρμοσα στο δικό μου φούρνο γι αυτό και είναι αυξημένος.
  • Μας άρεσε πολύ και με παγωτό θα είναι άριστη!!!
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 20 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραία και Εντυπωσιακή συνταγή! Ωραία και η παρουσίαση!
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 24 Μάιος 2009
Νομίζω ότι μπορεί να γίνει και με βύσσινα, αν αυξήσουμε τη ζάχαρη. Βέβαια δεν την έχω φτιάξει ακόμα με βύσσινα. Θα ενημερώσω, αν το φτιάξω.
Σχόλιο από LARA LO , Κυριακή, 05 Ιούνιος 2011
πολύ καλή η κερασόπιτα Ηλιάννα μου!!!αλλά εγώ πρόσθεσα λίγη ζαχαρίτσα ακόμη...
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 05 Ιούνιος 2011
Και πολύ καλά έκανες,Λάρα, εγώ εφάρμοσα ακριβώς τη συνταγή του Παρλιάρου, αλλά επειδή το συνόδεψα με παγωτό και σαντιγί δε μου φάνηκε, αλλά σκέτη ήθελε ζάχαρη.
Η φωτογραφία από τη Λάρα.........


Μεταφορά στην κορυφή