Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

522-xorta111.jpg
Χόρτα τσιγαριστά



Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

recipe image
Προστέθηκε απόhrisag, Κυριακή, 26 Σεπτέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
κανένας
Περιγραφή

Πολύ νόστιμη πίτα με χειροποίητο φύλλο ! !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα τριμμένο ρεγγατο
  • 1 / 2 φλ.του καφέ σιμιγδάλι
  • λάδι για την κατσαρόλα

         για το φύλλο .

  • 4 κούπες αλεύρι Αλλατίνη κίτρινο
  • 1 φλ . του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. ξύδι
  • 1 / 13 κούπα νερό
  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων .
Οδηγίες
  1. Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια . Προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύουμε καλά και διαρκώς μέχρι να γίνει ο κιμάς σπυρωτός . Προσθέτουμε την κανέλα και το κρασί .. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί . Προσθέτουμε το ανάλογο νερό , όχι πολύ , ένα ποτήρι του νερού και αφήνουμε να βράσει .
  2. Όταν είναι έτοιμος , προσθέτουμε και τα αυγά με τα τυριά αφού τα έχουμε ανακατέψει μεταξύ τους , τα αφήνουμε στην άκρη .
  3. Ζυμώνουμε τα υλικά για το φύλλο και αφήνουμε λίγο την ζύμη να ξεκουραστεί .
  4. Πλάθουμε 15 μικρά μπαλάκια . 3 μπαλάκια απλωμένα και ενωμένα μεταξύ τους μας δίνουν ένα φύλλο . Έτσι ανοίγουμε 5 φύλλα .
  5. Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε 2 φύλλα κάτω και μεταξύ αυτών λάδι . Προσθέτουμε από πάνω την μισή δόση του κιμά , μετα 1 φύλλο και τον υπόλοιπο κιμά , από πάνω τα άλλα δύο φύλλα ,
  6. Λαδώνουμε πολύ καλά , χαράζουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε νερό με .
  7. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στην τελευταία θέση για μισή ώρα και άλλη μισή στην μεσαία θέση με αντιστάσεις πάνω - κάτω στους 200 βαθμούς , Χρειάζεται αυτό τον χρόνο ψησίματος για να μην είναι ωμό το φύλλο που έχουμε βάλει στην μέση .
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 29 Σεπτέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία κιμαδόπιτα!!
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2010
Βεβαιως γινετε και με σφολιατα,και ειναι εξισου καλη Ιωαννα μου!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 23 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ νόστιμη πίτα!!!Την προτείνω ανεπιφύλακτα....η γέμιση πολύ καλή!


Σχόλιο από Melaki , Σάββατο, 12 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
την εφτιαξα κ μου βγηκε τελεια!!
μπραβο πολυ καλη!!!
Σχόλιο από KaterinaD. , Τρίτη, 29 Οκτώβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμη πίτα!! Πρωτη φορά δοκίμασα με κιμά και ομολογώ οτι είναι καταπληκτική!!!! Το φυλο μόνο ήθελε παραπάνω αλάτι αλλά είναι θέμ συνήθειας και γεύσης... Στην δοσολογία του νερού για το φύλο κάτι δεν πάει καλά αλλά οκ διορθώθηκε. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!!
Σχόλιο από melissoula , Τρίτη, 29 Οκτώβριος 2013 vote imagevote imagevote imagevote image
Θέλω να κάνω μια ερώτηση: το σιμιγδάλι πού το χρησιμοποιούμε;
Σχόλιο από Bianka , Τρίτη, 29 Οκτώβριος 2013
Εγω λέω το βάζουμε μεσα στη σαλτσα στο τέλος για να δέσει και να μην εχει υγρά
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 29 Οκτώβριος 2013
Το σιμιγδάλι μπαίνει στα κάτω φύλλα ραντιστό, για να τραβήξει τα υγρά που μπορεί να έχει ο κιμάς. Έτσι δε νοτίζει το φύλλο.
Σχόλιο από mari , Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2013
τελικά ποια είναι η ποσοτητα νερου για το φύλλο ; μάλλον κατι λάθος εχει γίνει
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 27 Νοέμβριος 2013
Η ποσότητα είναι 1 κούπα και 1/3 της κούπας.....
Μεταφορά στην κορυφή