Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Lost Love Spell Caster +27780802727 Rome Italy
thiuenio 23.2.2024 17:48
+27780802727 Black magic Spells that Works Dubai
thiuenio 23.2.2024 17:29
Psychic medium revenge forces +27780802727 Ankara
thiuenio 23.2.2024 17:27
+27780802727 Love Spells Reunite Your Relationship
thiuenio 23.2.2024 17:25
Powerful Voodoo Love Spells +27780802727 Athens
thiuenio 23.2.2024 17:23
Psychic ways +27780802727 Win Court Case Pretoria
thiuenio 23.2.2024 17:22
+27780802727 Execute Revenge Spells Black Magic UK
thiuenio 23.2.2024 17:20
계룡출장샵⌒24시친절상담◁톡dio16)◁계룡출장마사지¥¥ 계룡맛집 계룡모텔출장→야동코리아
biwobi1692 23.2.2024 2:52
출장샵『양주콜걸』〓톡DIO16〓양주출장문의☞양주조건만남☞양주애인대행//마사지전문 /양주출장
biwobi1692 23.2.2024 2:46
출장샵『압구정콜걸』〓톡DIO16〓압구정출장문의☞압구정조건만남☞압구정애인대행//마사지전문 /
biwobi1692 23.2.2024 2:40
『이촌조건만남』(카톡dio16)이촌출장샵(£출장맛사지£)이촌무한샷출장??이촌노콘출장ザˇ남성
biwobi1692 23.2.2024 2:34
>>무한샷출장?당고개출장샵☞당고개출장샵가격「내상제로」당고개조건만남 당고개
biwobi1692 23.2.2024 2:27
제주출장샵⌒24시친절상담◁톡dio16)◁제주출장마사지¥¥ 제주맛집 제주모텔출장→야동코리아
biwobi1692 23.2.2024 2:21
『태안조건만남』(카톡dio16)태안출장샵(£출장맛사지£)태안무한샷출장??태안노콘출장ザˇ남성
biwobi1692 23.2.2024 2:15
망우콜걸부르기◁예약톡dio16)▷횟수무제한?? 망우출장샵◁망우퇴폐업소▷ 망우출장만남/망우조
biwobi1692 23.2.2024 2:09
출장샵『청양콜걸』〓톡DIO16〓청양출장문의☞청양조건만남☞청양애인대행//마사지전문 /청양출장
biwobi1692 23.2.2024 2:03
무주무한샷출장√톡DIO16>>무한샷출장√무주출장안마
biwobi1692 23.2.2024 1:57
『천안출장문의』☞톡dio16☞천안출장샵천안모텔출장 천안퇴폐업소☞천안아가씨☞천안조건만남
biwobi1692 23.2.2024 1:51
정선콜걸부르기◁예약톡dio16)▷횟수무제한?? 정선출장샵◁정선퇴폐업소▷ 정선출장만남/정선조
biwobi1692 23.2.2024 1:45
『김포조건만남』(카톡dio16)김포출장샵(£출장맛사지£)김포무한샷출장??김포노콘출장ザˇ남성
biwobi1692 23.2.2024 1:39
Περισσότερα...


Κιζ κέικ τούρτα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Μια τούρτα αλλιώτικα φτιαγμένη από τη γιαγιά Φρίντα. Είναι μια πολύ παλιά συνταγή για τζηζ κέικ.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

   Για το παντεσπάνι

  •    3 κροκους
  •    3 ασπραδια
  •    150 γρ ζάχαρη
  •    75 γρ αλεύρι
  •    75 γρ κορν Φλάουερ
  •    1/4 κ,γ μπεικιν

Για την κρέμα κιζ

  •    4 κροκους αυγού
  •    200 - 250 γρ αχνη
  •    1 φακελάκι βανιλια ζάχαρη ή βανίλια κάψουλα
  •    1 κιλό τυρί κρέμα
  •    Χυμό απο 1 Μέτριο λεμόνι
  •    Ξύσμα από 1 λεμόνι
  •    2 κ,γλ. κονιάκ.
  •    10 φύλλα ζελατίνης
  •    500 ml κρέμα γάλακτος
  •    Μαρμελαδα κόκκινη ο,τι έχετε
Οδηγίες
  1. Ανάβουμε τον φουρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς η στην αντίσταση στους 200 βαθμούς.   Σε μια φόρμα 26αρα με στεφάνι ,βάζουμε στον πάτο λαδοκολα.
  2. Κανουμε το παντεσπάνι:   Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν Φλάουερ και το μπεικιν.   Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε καλα πολυ καλα σε σφιχτή μαρέγκα.   Σιγα σιγα ρίχνουμε την ζάχαρη και συνέχεια χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να    γυαλίζει η μαρέγκα.   Σιγα σιγα ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους μέχρι να γίνει κρεμώδης και παχιά κρέμα.   Ρίχνουμε προσεκτικά το αλεύρι και κατεβαζουμε την ταχύτητα του μίξερ ανακατεύουμε στο σιγανό.
  3. Βάζουμε το χυλό στην φόρμα και ψήνουμε στο μεσαίου του φούρνου για 20-25 λεπτα.   Μετά αφήνουμε το παντεσπάνι ναι να κρυώσει μεσα στη φόρμα.   Μπορούμε φυσικά να ψήσουμε το παντεσπάνι μια μέρα πριν αν θελουμε, αλλα δεν χρειάζεται κρυώνει γρήγορα
  4. Φτιαχνουμε την κρέμα:   Βάζουμε τα 10 φύλλα ζελατινης σε κρύο νερό για 10 λεπτα να μαλακώνουν.   Πρέπει το νερό να τα σκεπάζει.
  5. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κροκους με την βανιλια και την αχνη και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια παχιά αφράτη κρέμα.   Προσθέτουμε το τυρι ,το ξυσμα ,τον χυμο λεμόνι στον χυμο προσέχουμε λιγο να μην μας γίνει πολυ ξυνο. Δοκιμάζουμε και βάζουμε τόσο όσο θελουμε κατα τα γούστα μας ρίχνουμε και το κονιάκ.
  6. Βγάζουμε την ζελατινη απο το νερό.   Πετάμε το νερό απο το κατσαρολάκι βάζουμε ξανά την ζελατίνη μεσα και σε χαμηλή φωτιά την ζεσταινουμε μέχρι να διαλυθεί.   Προσέξτε !να μην βράση γιατί μετά χάνει την δραστηριότητα της και δεν πήζει καλα την κρέμα μας.   Πρέπει να αναλύσει πολυ καλα και να ειναι ρευστή. Χτυπώντας την κρέμα μας ρίχνουμε την καυτή ζελατινη σιγα σιγα μεσα στην κρέμα μας.
  7. Βάζουμε την κρέμα για λιγο στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει λιγο να πήζει.   Στο διάστημα αυτό χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγι !   Ρίχνουμε την σαντιγί μεσα στην κρέμα και με μια κουτάλα που εχει μια τρυπούλα στη μέση την ανακατεύουμε καλα να ενωθούν καλα τα υλικά.
  8. Τωρα κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση οριζόντιος μόνο μια φορά.   Τωρα έχουμε δυο πατους.   Βάζουμε τον ένα πάτο με την κομμένη μερια σε μια πιατέλα αρκετά μεγάλη.   Βάζουμε το στεφάνι της φόρμας το κλείνουμε και αλείφουμε τον πάτο με την μαρμελαδα.   Ρίχνουμε μεσα την κρέμα και σκεπαζουμε με τον δεύτερο πάτο.   Βάζουμε το γλυκο στο ψυγείο για 4 ώρες !   Καλύτερα για μια ολόκληρη νύχτα

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή