Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

@>BUY CYTOTEC PILLS FOR ABORTION IN ZAGREB CROATIA
LAMORE 22.3.2023 2:39
$_BUY CYTOTEC MISOPROSTOL PILLS IN ZCECH REPUBLIC
LAMORE 22.3.2023 2:36
IN KUWAIT/XANAX ALPRAZOLAM PILLS IN HAWALLI KUWAIT
LAMORE 22.3.2023 2:18
ORDER traMADOL & XANAX100MG PILL IN HAWALII KUWAIT
LAMORE 22.3.2023 2:13
BUY XANAX ALPRAZOLAM PILLS IN DUBAI AND ABU DHABI
LAMORE 22.3.2023 2:00
traMADOL 100MG PILLS FOR SELL IN DUBAI & AJMAN UAE
LAMORE 22.3.2023 1:52
BUY XANAX Rx PILLS IN MELBOURNE & PERTH AUSTRALIA
LAMORE 22.3.2023 1:47
ORDER traMADOL PILLS IN PERTH & SYNDEY AUSTRALIA
LAMORE 22.3.2023 1:41
+15673430615TO BUY XANAX AND TRAMADOL IN SINGAPORE
LAMORE 22.3.2023 1:34
ORDER MIFEPRISTONE PILLS IN SINGAPORE+237656245144
LAMORE 22.3.2023 1:30
+15673430615/cytotec misoprostol pill in SINGAPORE
LAMORE 22.3.2023 1:25
BUY COUNTERFEIT MONEY (‪whatsapp.+447436442801
mike201319800@gmail.com 21.3.2023 22:36
BUY COUNTERFEIT MONEY (‪whatsapp.+447436442801
mike201319800@gmail.com 21.3.2023 22:35
WHERE CAN I BUY COUNTERFEIT MONEY (‪whatsapp.+4474
mike201319800@gmail.com 21.3.2023 22:33
WHERE CAN I BUY COUNTERFEIT MONEY (‪whatsapp.+447
mike201319800@gmail.com 21.3.2023 22:32
WHERE CAN I BUY COUNTERFEIT MONEY
mike201319800@gmail.com 21.3.2023 22:31
ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
mike201319800@gmail.com 21.3.2023 22:15
WHERE CAN I BUY COUNTERFEIT MONEY
mike201319800@gmail.com 21.3.2023 16:37
Thursday Dump & Chase: Continue to keep Growing
Alisony 21.3.2023 8:53
Preview: The Return of PoMo
Alisony 21.3.2023 8:52
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1999-limontselo.jpg
Λικέρ Λιμοντσέλο



Κιζ κέικ τούρτα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 04 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Μια τούρτα αλλιώτικα φτιαγμένη από τη γιαγιά Φρίντα. Είναι μια πολύ παλιά συνταγή για τζηζ κέικ.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

   Για το παντεσπάνι

  •    3 κροκους
  •    3 ασπραδια
  •    150 γρ ζάχαρη
  •    75 γρ αλεύρι
  •    75 γρ κορν Φλάουερ
  •    1/4 κ,γ μπεικιν

Για την κρέμα κιζ

  •    4 κροκους αυγού
  •    200 - 250 γρ αχνη
  •    1 φακελάκι βανιλια ζάχαρη ή βανίλια κάψουλα
  •    1 κιλό τυρί κρέμα
  •    Χυμό απο 1 Μέτριο λεμόνι
  •    Ξύσμα από 1 λεμόνι
  •    2 κ,γλ. κονιάκ.
  •    10 φύλλα ζελατίνης
  •    500 ml κρέμα γάλακτος
  •    Μαρμελαδα κόκκινη ο,τι έχετε
Οδηγίες
  1. Ανάβουμε τον φουρνο στον αέρα στους 175 βαθμούς η στην αντίσταση στους 200 βαθμούς.   Σε μια φόρμα 26αρα με στεφάνι ,βάζουμε στον πάτο λαδοκολα.
  2. Κανουμε το παντεσπάνι:   Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν Φλάουερ και το μπεικιν.   Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε καλα πολυ καλα σε σφιχτή μαρέγκα.   Σιγα σιγα ρίχνουμε την ζάχαρη και συνέχεια χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να    γυαλίζει η μαρέγκα.   Σιγα σιγα ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους μέχρι να γίνει κρεμώδης και παχιά κρέμα.   Ρίχνουμε προσεκτικά το αλεύρι και κατεβαζουμε την ταχύτητα του μίξερ ανακατεύουμε στο σιγανό.
  3. Βάζουμε το χυλό στην φόρμα και ψήνουμε στο μεσαίου του φούρνου για 20-25 λεπτα.   Μετά αφήνουμε το παντεσπάνι ναι να κρυώσει μεσα στη φόρμα.   Μπορούμε φυσικά να ψήσουμε το παντεσπάνι μια μέρα πριν αν θελουμε, αλλα δεν χρειάζεται κρυώνει γρήγορα
  4. Φτιαχνουμε την κρέμα:   Βάζουμε τα 10 φύλλα ζελατινης σε κρύο νερό για 10 λεπτα να μαλακώνουν.   Πρέπει το νερό να τα σκεπάζει.
  5. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κροκους με την βανιλια και την αχνη και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια παχιά αφράτη κρέμα.   Προσθέτουμε το τυρι ,το ξυσμα ,τον χυμο λεμόνι στον χυμο προσέχουμε λιγο να μην μας γίνει πολυ ξυνο. Δοκιμάζουμε και βάζουμε τόσο όσο θελουμε κατα τα γούστα μας ρίχνουμε και το κονιάκ.
  6. Βγάζουμε την ζελατινη απο το νερό.   Πετάμε το νερό απο το κατσαρολάκι βάζουμε ξανά την ζελατίνη μεσα και σε χαμηλή φωτιά την ζεσταινουμε μέχρι να διαλυθεί.   Προσέξτε !να μην βράση γιατί μετά χάνει την δραστηριότητα της και δεν πήζει καλα την κρέμα μας.   Πρέπει να αναλύσει πολυ καλα και να ειναι ρευστή. Χτυπώντας την κρέμα μας ρίχνουμε την καυτή ζελατινη σιγα σιγα μεσα στην κρέμα μας.
  7. Βάζουμε την κρέμα για λιγο στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει λιγο να πήζει.   Στο διάστημα αυτό χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγι !   Ρίχνουμε την σαντιγί μεσα στην κρέμα και με μια κουτάλα που εχει μια τρυπούλα στη μέση την ανακατεύουμε καλα να ενωθούν καλα τα υλικά.
  8. Τωρα κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση οριζόντιος μόνο μια φορά.   Τωρα έχουμε δυο πατους.   Βάζουμε τον ένα πάτο με την κομμένη μερια σε μια πιατέλα αρκετά μεγάλη.   Βάζουμε το στεφάνι της φόρμας το κλείνουμε και αλείφουμε τον πάτο με την μαρμελαδα.   Ρίχνουμε μεσα την κρέμα και σκεπαζουμε με τον δεύτερο πάτο.   Βάζουμε το γλυκο στο ψυγείο για 4 ώρες !   Καλύτερα για μια ολόκληρη νύχτα

 

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή