Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



KOBLIHY τα Τσέχικα DONUTS

recipe image
Προστέθηκε απόIva Ptolemaida, Παρασκευή, 07 Ιούνιος 2013
none
Περιγραφή

.

Είναι μια συνταγή για DONUTS, από την Τσέχικη Ζαχαροπλαστική.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •    50 γρ.βούτυρο
  •    40 γρ. ζάχαρη άχνη
  •    4 κροκάδια αυγών
  •    Βανίλια,
  •    1 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
  •    1 κουτ.σούπας ρούμι ή κονιάκ
  •    ¼ λ γάλα
  •    1 κουτλ.σούπας ζάχαρη
  •    30 γρ. μαγιά
  •    500 γρ. αλεύρι
  •    Μια πρέζα αλάτι
  •    Λάδι για τηγάνισμα
  •    Μαρμελάδα σφιχτή (παρ. δαμάσκηνα)
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη , μέχρι να γίνει αφρός. Σταδιακά προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού σταγόνα-σταγόνα, και το ρούμι.
  2. Σε 100 ml χλιαρό γάλα, διαλύουμε τη μαγιά, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύετε ελαφρά. Αυτήν την προζύμη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 10 λεπτά.
  3. Μετά προσθέτουμε το χτυπημένο βούτυρο μέσα στη φουσκωμένη προζύμη, το αλεύρι με το αλάτι και το γάλα χλιαρό. Κάνουμε μια μη σφιχτή ζύμη, πασπαλίζουμε με αλεύρι, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
  4. Έτοιμη ζύμη απλώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε περίπου 1 εκ.χοντρό φύλλο . Στο μισό τις επιφάνειας κάνουμε ελαφριά περιγραμματα - δαχτυλίδια, με ένα ποτήρι. Σε κάθε κύκλο βάζουμε την μαρμελάδα.
  5. Από το δεύτερο κομμάτι του φύλλου κόβουμε άλλους κύκλους και με αυτούς σκεπάζουμε τους πρώτους, με την γέμιση. Γύρω από τα σημεία που έχει άνοιγμα, με τα δάχτυλα πιέζουμε για να μην βγει η γέμιση. Μετά με το ποτήρι ή με ένα κουπ κόβουμε τα ντόνατς. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένα, μέχρι να αλλάξουν το χρώμα. Στη συνέχεια τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και τηγανίζουμε χωρίς το καπάκι. Έτοιμα donuts αφήνουμε σε μια σχάρα και μετά τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη βανίλια.
Λίγα μυστικά ακόμα

Στην περίπτωση, που θέλουμε να έχουμε γέμιση σοκολάτα, Νουτέλα, κλπ. , πρώτα τηγανίζουμε μπαλίτσες και μετά, με μια «σύριγγα» γεμίζουμε τα donuts.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή