Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



KOBLIHY τα Τσέχικα DONUTS

recipe image
Προστέθηκε απόIva Ptolemaida, Παρασκευή, 07 Ιούνιος 2013
none
Περιγραφή

.

Είναι μια συνταγή για DONUTS, από την Τσέχικη Ζαχαροπλαστική.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •    50 γρ.βούτυρο
  •    40 γρ. ζάχαρη άχνη
  •    4 κροκάδια αυγών
  •    Βανίλια,
  •    1 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
  •    1 κουτ.σούπας ρούμι ή κονιάκ
  •    ¼ λ γάλα
  •    1 κουτλ.σούπας ζάχαρη
  •    30 γρ. μαγιά
  •    500 γρ. αλεύρι
  •    Μια πρέζα αλάτι
  •    Λάδι για τηγάνισμα
  •    Μαρμελάδα σφιχτή (παρ. δαμάσκηνα)
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη , μέχρι να γίνει αφρός. Σταδιακά προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού σταγόνα-σταγόνα, και το ρούμι.
  2. Σε 100 ml χλιαρό γάλα, διαλύουμε τη μαγιά, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, μια κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύετε ελαφρά. Αυτήν την προζύμη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 10 λεπτά.
  3. Μετά προσθέτουμε το χτυπημένο βούτυρο μέσα στη φουσκωμένη προζύμη, το αλεύρι με το αλάτι και το γάλα χλιαρό. Κάνουμε μια μη σφιχτή ζύμη, πασπαλίζουμε με αλεύρι, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
  4. Έτοιμη ζύμη απλώνουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε περίπου 1 εκ.χοντρό φύλλο . Στο μισό τις επιφάνειας κάνουμε ελαφριά περιγραμματα - δαχτυλίδια, με ένα ποτήρι. Σε κάθε κύκλο βάζουμε την μαρμελάδα.
  5. Από το δεύτερο κομμάτι του φύλλου κόβουμε άλλους κύκλους και με αυτούς σκεπάζουμε τους πρώτους, με την γέμιση. Γύρω από τα σημεία που έχει άνοιγμα, με τα δάχτυλα πιέζουμε για να μην βγει η γέμιση. Μετά με το ποτήρι ή με ένα κουπ κόβουμε τα ντόνατς. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένα, μέχρι να αλλάξουν το χρώμα. Στη συνέχεια τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και τηγανίζουμε χωρίς το καπάκι. Έτοιμα donuts αφήνουμε σε μια σχάρα και μετά τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη βανίλια.
Λίγα μυστικά ακόμα

Στην περίπτωση, που θέλουμε να έχουμε γέμιση σοκολάτα, Νουτέλα, κλπ. , πρώτα τηγανίζουμε μπαλίτσες και μετά, με μια «σύριγγα» γεμίζουμε τα donuts.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή