Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κόκκινη τάρτα με κρέμα φουντουκιού

recipe image
Προστέθηκε απόLARA LO, Σάββατο, 12 Φεβρουάριος 2011
none
Περιγραφή

Μια τάρτα  με το χρώμα του πάθους που θα σας ξετρελάνει!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 500γρ κόκκινα φρούτα του δάσους
  • 3 κσ άχνη 

Βάση:

  • 300γρ αλεύρι
  • 150γρ βούτυρο
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • λίγο αλάτι

  Κρέμα:

  • 50γρ βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 50γρ ζάχαρη
  •  50γρ φουντούκι σε πούδρα
Οδηγίες
  1. Βάζουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι με το βούτυρο και τη ζάχαρη και τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι η ζύμη μας να γίνει ψιχουλιαστή.
  2. Ρίχνουμε το αυγό και μαζεύουμε τη ζύμη μας σε μπαλίτσα, την οποία βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τυλιγμένη με μεμβράνη.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το φουντούκι και το αυγό. Στρώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα στην οποία βάλαμε λαδόκολλα
  4. .Ρίχνουμε την κρέμα και από πάνω τα φρούτα πασπαλισμένα με την άχνη.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 16 Φεβρουάριος 2011
Τι μέγεθος ταψάκι θέλει αυτή η τάρτα! Και κάτι άλλο, φίλη, θέλει καβούρδισμα το φουντούκι;
Σχόλιο από LARA LO , Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2011
Μια κανονική ταρτιέρα 24-26 εκ είναι το ιδανικό μέγεθος.Τα φουντούκια απλώς τα πολτοποιώ στο μούλτι,αλλά αν τα καβουρδίσουμε σίγουρα η γεύση θα είναι πιο καλή.Εγώ πάντως δεν τα καβούρδισα ποτέ.
Μεταφορά στην κορυφή