Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4392-krouasannei.jpg
Κρουασάν αφρός



Κόκκινο Κρασί Μαρμελάδα-Ζελέ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Σάββατο, 17 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 400 γρ. κόκκινο κρασί
  • 350 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σφηνάκι ρούμι  ή 8 σταγόνες εσάνς ρούμι
  • 1 πακέτο ζάχαρη με πηκτίνη
  • 1 ξυλάκι αρκετά μεγάλο και σε κομματάκια σπασμένο, κανέλλα
  • 8 καρφάκια γαρύφαλλα
  • λίγο κάρδαμο
Οδηγίες

 

  1. Βάζουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα
  2. Τυλίγουμε τα μπαχαρικά σε ένα τούλι, το δένουμε καλά και τα ρίχνουμε στο κρασί
  3. Ρίχνουμε και το Ρούμι, τα αφήνουμε για 30 λεπτά, προσθέτουμε και την ζάχαρη και βράζουμε με τις οδηγίες που γράφει στο χαρτάκι της ζάχαρης
  4. Κανονικά είναι 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά
  5. Όταν βράσει βγάζουμε το τούλι και ρίχνουμε τον ζελέ μας σε βαζάκια
  6. Τα κλείνουμε καλά, τα αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά τα γυρίζουμε ανάποδα, δηλαδή το καπάκι να ακουμπάει στο τραπέζι
  7. Έτσι σφραγίζεται το βάζο και δεν μπορεί να πάρει αέρα και να μας μουχλιάσει η μαρμέλαδα ή το ζελέ μας
  8. Όταν κρυώσει καλά το φυλάμε έτσι όπως είναι ανάποδα, σε κρύο μέρος
αν δεν βρητε ζαχαρη με πικτινη να βαλετε την ασπρη ζαχαρη την κανονικη και 1 φακελακι Πικτινη μεσα το ιδιο ειναι θα την βρητε στα Σουπερ μαρκετ
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Είναι για το πρωινό ψωμάκι μας
  • Σε σάλτσες με άγριο κρέας, δίνει μια ωραία γεύση !
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Bianka, ότι κρασί νάναι θα χρησιμοποιήσουμε;
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2009
ναι οτι νανε αλλα να ειναι κοκκνο και οχι παρα πολυ γλυκο
Σχόλιο από marianta , Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Μπιάνκα μου που βρίσκουμε τη ζάχαρη με πηκτίνη και τι μπορούμε να κάνουμε εναλλακτικά αν δε βρούμε;; Ασυνήθιστη συνταγή και θα τη δοκιμάσω.
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2009
αν δεν βρητε ζαχαρη με πικτινη να βαλετε την ασπρη ζαχαρη την κανονικη και 1 φακελακι Πικτινη μεσα το ιδιο ειναι θα την βρητε στα Σουπερ μαρκετ
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Bianka, μπορούμε να τη ζεστάνουμε λίγο αυτή τη νόστιμη μαρμελάδα και με πινέλο να αλείψουμε το κρέας πριν το ψήσουμε ή αλλιώς προς το τέλος του ψησίματος και να γλασαριστεί?
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2009
Μπορειτε να βαλετε και κανονικη ζαχαρη και να το δεσετε με λεμονι χυμο η ξυνο
ετσι οπως κανουμε και με το πελτε του κυδωνιου

Margo
μπορειτε να βαλετε σε σαλτσα κρεας και παρα πολυ καλλα παει με το αγριο γρεας οπως το αγριογουρουνο η το ελαφι η και ο λαγος
1-2 κ,γ στο τελος οταν εχει βραση το κρεας το βαζουμε το αφεινουμε να παρει μια βραση και το σερβιρουμε
Μεταφορά στην κορυφή