Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Koλοκυθάκια γεμιστά με κιμά

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τα στρογγυλά κολοκύθια είναι υπέροχα!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 7-8 στρογγυλά κολοκυθάκια πράσινα (τόσα χωράει μια μέτρια κατσαρόλα)
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ¼ της κούπας ρύζι γλασέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • Αρκετό μαϊντανό ψιλ/νο
  • Μισή κούπα λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γλ. κύμινο (αυτό κάνει τη διαφορά , μην το παραλείψετε)
  • 1 /2 κούπα από το εσωτερικό των κολοκυθιών ψιλ/νο
  • 1,5 κούπα ζωμό κρέατος ή νερό με κνορ

Για την κρέμα

Βάζω 1 κ.γλ. κορν φλάου σε λάδι που καίει ελαφρά και φέρνω μερικές βόλτες ρίχνω λίγο γάλα κρύο και ανακατεύω καλά. Στην συνέχεια ρίχνω και το ζουμί από το ψημένο φαγητό καθώς και το χυμό 1 λεμονιού. Ανακατεύω για λίγο πάνω στη φωτιά και έτοιμη η κρέμα να περιχύσω στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια μου!

Οδηγίες

  • Πλένω και αδειάζω τα κολοκυθάκια αφού κόψω και αφαιρέσω τα καπάκια τους. Τα αλατίζω και τα αφήνω στην άκρη.

Φτιάχνω τη γέμιση με 2 τρόπους:

  1. Ο 1ος τρόπος είναι να ανακατέψω τα υλικά της γέμισης (κιμάς, ρύζι, κρεμμύδι, μαϊντανό, το μισό λάδι, αλάτι ,πιπέρι, κύμινο, γέμιση κολοκυθιού) .
  2. 2ος τρόπος είναι: Σοτάρω στο μισό λάδι το κρεμμύδι με τον κιμά για λίγο.
  3. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και έτοιμη η γέμιση…..
  4. Γεμίζω τα κολοκυθάκια κατά τα 2/3 και τα βάζω στην κατσαρόλα. Ρίχνω το υπόλοιπο λάδι και το ζωμό .
  5. Αφού σκεπάσω την κατσαρόλα, σιγοβράζω το φαγητό για 45 λεπτά περίπου.
  6. Στο τέλος φτιάχνω την κρέμα λεμονιού και περιχύνω το φαγητό.
  7. Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν χρησιμοποιώ αυγολέμονο, αλλά μια ελαφριά κρέμα σαν μπεσαμέλ, που περιχύνω τα κολοκυθάκια μου.

Σχόλια
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Σάββατο, 01 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Το απόγευμα έφτιαξα τη συγκεκριμένη συνταγή.ΘΕΙΚΗ!!!!!!!!και το λεει ένα άτομο που δεν είναι λάτρης των κολοκυθιών,ξετρελαθήκαμε!500 σκούφους απο μένα και άλλους τόσους απο τον άντρα μου.Λυπάμαι που δεν έχω τη μηχανή να ανεβάσω φωτο έγιναν τέλεια !!!!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2009
Hlianna δεν μπορω να δω πως τα φταχνης
και ενα ερωτημα εχω
εδω δεν βρησκω στρογγιλα κολοκυθια εχω μακρια ,θα τα κοψω στη μεση και θα τα γεμησω μπορω να τα βαλω σε ταψι και στο φουρνο;η γεινονται μονο στην κατσαρολα;
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2009
Bianka, μπορείς να βάλεις από τα μακριά κολοκύθια αλλά να είναι αρκετά χοντρά. Μόνο να τα κόψεις στη μέση πρώτα.Καλά είναι να τα κάνεις στην κατσαρόλαμ αφού τα βάλεις όρθια μέσα σε αυτήν.
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς όταν λες:δεν μπορω να δω πως τα φταχνης. Τι εννοείς;
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2009
Κορίτσια επειδή βλέπω τη συζήτηση σας επιτρέψτε μου να σας πω ότι κι εγω προχθές που τα έφτιαξα δεν έβαλα στρογγυλά κολοκυθάκια γιατί δεν είχα.Εβαλα τα άλλα που πέρνω για γέμισμα και τα έκοψα στη μέση.Αυτό το φαγητό έγινε απ΄τα αγαπημένα μου.
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2009
σας ευχαριστω κοριτσια
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Τρίτη, 25 Αύγουστος 2009
Image and video hosting by TinyPic

Το οτι έφτιαξα ξανα αυτό το φαγητό ενω έχουμε τόσες πολλές συνταγές νομίζω οτι τα λέει ολα.Τέλειο!!!!
Σχόλιο από sofouleli , Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τα έφτιαξα και γω σήμερα ,,,κοίτα ακριβώς το ίδιο φαγητό, αλλά με επεί πλέον δυόσμο και άνιθο χωρίς κύμινο την άλλη φορά θα δοκιμάσω .Τέλειο φαγητό!
Σχόλιο από sofouleli , Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2011
Nα σε ρωτήσω Hlianna μου μ΄αυτή τη κρέμα γίνεται καλλιτερο αντι το αυγολέμονο; τα κολοκυθάκια βλέπω δεν τα ξύνεις απ έξω,ετσι δεν είναι; εγω γιατί τα ξυνω; δεν χρειάζεται.
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 05 Ιούλιος 2011
Όχι, δεν τα ξύνω, ςοφία, γιατί δεν υπάρχει κάποιος λόγος για να γίνει αυτό, δεν έχουν χοντρό φλούδι που θα πρέπει να αφαιρεθεί.Άςε που ειναι και πιο εμφανήςιμα με το φλούδι. Με αυτήν την κρέμα αποφεύγουμε το αυγολέμονο γι αυτούς που δε θέλουν το αυγό.
Μεταφορά στην κορυφή