Κολοκύθια με μανιτάρια σε υπέροχη σάλτσα
- 500 γρ πατατες βραστες με τη φλουδα τους
- 1,2 κ. κολοκυθια
- 400γρ μανιταρια
- 2 κρεμμυδια
- λιγο λαδι
- 500 γρ. κρεμα γαλακτος
- αλατι , πιπερι, λιγο κοκκινο πιπερι και λιγο μαϊντανό
- Κύβο λαχανικών
- Βραζουμε τις πατατες αποβραδις, ή αν εχουν περισσεψει απο την προηγούμενη μερα. Τις καθαριζουμε και τις κοβουμε στην μεση και μετα σε ψιλες φετες και τις βαζουμε στην ακρη.
- Πλενουμε τα κολοκυθια και τα κοβουμε και αυτα σε ψιλες φετες. Καθαριζουμε τα μανιταρια με χαρτι κουζινας αν ειναι λερωμενα, και τα κοβουμε σε φετες. Κοβουμε και τα κρεμμυδια σε κυβακια.
- Παιρνουμε ενα βαθυ τηγανι, βαζουμε λιγο λαδι και βαζουμε περιπου τα μισα κρεμμυδια, να τα σοταρουμε να γυαλίσουν. Τωρα βαζουμε τα κολοκυθια, αλατι , πιπερι, (αν θελουμε βαζουμε κυβο λαχανικων) τα αφηνουμε για λιγο να σοταριστουν καλα και προσθετουμε και τα μανιταρια, τα αλατοπιπερωνουμε αν χρειαστει ακομα.
- Κοβουμε το μαϊντανό τον ριχνουμε μεσα στο τηγανι και ριχνουμε και την κρεμα γαλακτος και τα αφηνουμε να παρουν λιγο βραση.
- Σε ενα αλλο τηγανι βαζουμε λαδακι να καψει και ριχνουμε τι ς πατατες να τις τηγανισουμε, αλλα οχι σε πολυ δυνατη φωτια, και οχι με το πιρουνι ανακατωμα, καλυτερα με μια σπατουλα κουζινας και το κουναμε και αναποδογυριζουμε με το χερι. Μολις αρχιζουν να παιρνουν χρωμα, βαζουμε το υπολοιπο κρεμμυδι και ανακατευουμε συνεχως με τον ιδιο τροπο, βαζουμε αλατι, πιπερι και το κοκκινο πιπερι, οχι πολυ,αλλα του γουστο σας. Οι πατατες σας να ειναι λιγο τραγανες!
- Ειναι ενα γρηγορο φαγητο και παρολο που εχει κρεμα γαλακτος, δεν σε βαραινει.
- Οποιος θελει κανει και καμια μπριτζολα, αλλα ειναι περιττό...
- Για γαρνιτουρα κοβουμε μικρα κυβακια ντοματα.