Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3522-galaktompourekoeir.jpg
Γαλακτομπούρεκο



Κολοκυθόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόΑλεξάνδρα, Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1/2 κιλού φύλλο κρούστας
  • 1 1/2 κιλού κίτρινο κολοκύθι έτοιμο μαλακωμένο και πολύ καλά στημένο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κανέλλα
  • 1/2 κούπας εκλεκτό σπορέλαιο
  • 3/4 κούπας εκλεκτό σπορέλαιο για το άλλειμα των φύλλων
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • κανέλλα για το πασπάλισμα
Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε σε μπολ το κολοκύθι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το 1/2 κούπας ηλιέλαιο.
  2. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο
  3. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το μισό απο κάθε φύλλο και διπλώνουμε το άλλο μισό πάνω σ'αυτό.
  4. Βουτυρώνουμε πάλι την επιφάνεια και απλώνουμε γέμιση.
  5. Τυλίγουμε σε μπαστούνι και στη συνέχεια σχηματίζουμε σπιράλ.
  6. Εγώ πριν τυλίξω σε σπιράλ, βουτυρώνω το μπαστουνάκι και γύρω- γύρω, έτσι ώστε να πάει βούτυρο παντού και να ψηθεί όμορφα η πίτα.
  7. Σχηματίζουμε με τα μπαστούνια ένα μεγάλο σπιράλ τυλίγοντάς τα μέσα σε ταψί 35 εκ.
  8. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα να ροδίσει καλά.
  9. Ζεστή ή κρύα είναι τέλεια, πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα.

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 30 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Το σχέδιο είναι υπέροχο!!Τι άλλες γεμίσεις θα πρότινες να γίνουν με αυτόν τον τρόπο;
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Κυριακή, 30 Αύγουστος 2009
Ολες οι γνωστές πίτες γίνοντε και με αυτόν το τρόπο,όχι μόνο με έτοιμο αλλά και με σπιτίκό φύλλο.
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 31 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη η κολοκυθόπιτα σου Αλεξάνδρα και υπέροχο κέρασμα επίσης για όλες τις ώρες!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 31 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπραβο Αλεξανδρα μου και εγω την φτιαχνω ,βαζω λιγα καρυδια και σταφυδες μασα γιατι μας αρεσουν,και το φυλλο το ανοιγω μονη μου αμα εχω χρονο
οι φωτο ερχονται
Μεταφορά στην κορυφή