Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4433-kembap.jpg
Κεμπάπ



Κολοκυθόπιτα

recipe image
Προστέθηκε απόΑλεξάνδρα, Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1/2 κιλού φύλλο κρούστας
  • 1 1/2 κιλού κίτρινο κολοκύθι έτοιμο μαλακωμένο και πολύ καλά στημένο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κανέλλα
  • 1/2 κούπας εκλεκτό σπορέλαιο
  • 3/4 κούπας εκλεκτό σπορέλαιο για το άλλειμα των φύλλων
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • κανέλλα για το πασπάλισμα
Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε σε μπολ το κολοκύθι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το 1/2 κούπας ηλιέλαιο.
  2. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο
  3. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το μισό απο κάθε φύλλο και διπλώνουμε το άλλο μισό πάνω σ'αυτό.
  4. Βουτυρώνουμε πάλι την επιφάνεια και απλώνουμε γέμιση.
  5. Τυλίγουμε σε μπαστούνι και στη συνέχεια σχηματίζουμε σπιράλ.
  6. Εγώ πριν τυλίξω σε σπιράλ, βουτυρώνω το μπαστουνάκι και γύρω- γύρω, έτσι ώστε να πάει βούτυρο παντού και να ψηθεί όμορφα η πίτα.
  7. Σχηματίζουμε με τα μπαστούνια ένα μεγάλο σπιράλ τυλίγοντάς τα μέσα σε ταψί 35 εκ.
  8. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα να ροδίσει καλά.
  9. Ζεστή ή κρύα είναι τέλεια, πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα.

 

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 30 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Το σχέδιο είναι υπέροχο!!Τι άλλες γεμίσεις θα πρότινες να γίνουν με αυτόν τον τρόπο;
Σχόλιο από Αλεξάνδρα , Κυριακή, 30 Αύγουστος 2009
Ολες οι γνωστές πίτες γίνοντε και με αυτόν το τρόπο,όχι μόνο με έτοιμο αλλά και με σπιτίκό φύλλο.
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 31 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη η κολοκυθόπιτα σου Αλεξάνδρα και υπέροχο κέρασμα επίσης για όλες τις ώρες!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 31 Αύγουστος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπραβο Αλεξανδρα μου και εγω την φτιαχνω ,βαζω λιγα καρυδια και σταφυδες μασα γιατι μας αρεσουν,και το φυλλο το ανοιγω μονη μου αμα εχω χρονο
οι φωτο ερχονται
Μεταφορά στην κορυφή