Κομπόστα αχλάδι σε βάζο
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 04 Σεπτέμβριος 2012
none
Περιγραφή
Μια κομπόστα για τον χειμώνα και όχι μόνο!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 5 κιλά αχλάδια άγουρα.
- 5 βάζα
- 1 κιλό ζάχαρη,
- μερικά φυλλαράκια αρμπαρόριζας.
- 2 λεμόνια.
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στα δύο. Καθαρίζουμε την καρδιά και την συνέχεια του κοτσανιού μέσα στο φρούτο, τα ρίχνουμε σε νερό με χυμό 2 λεμονιών.
- Βάζουμε 2 δάχτυλα νερό σε κάθε βάζο, τοποθετούμε τα αχλάδια σφιχτά και ανάμεσα βάζουμε 1-2 φυλλαράκια αρμπαρόριζας. Βάζουμε 1 μεγάλο φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη και ένα ακόμη στα 3/4 γεμισμένο. Απογεμίζουμε με νερό της βρύσης και κλείνουμε καλά τα βάζα.Τα κουνάμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Βάζουμε ένα βετέξ σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα αραδιάζουμε τα βάζα και ανάμεσά τους βάζουμε καθαρές πετσέτες για να μην χτυπιούνται τα βάζα. Βάζουμε στην φωτιά και μετράμε 1/2 ώρα από την στιγμή του βρασμού. Αν σωθεί το νερό συμπληρώνουμε με άλλο ζεστό.
- Βγάζουμε από την κατσαρόλα πιάνοντας με πετσέτα ,τα κουνάμε να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και τα βάζουμε ανάποδα σε πετσέτα να κρυώσουν.
Σχόλια
Επίσης θέλω να πω ότι το βράσιμο αυτό γίνεται αν θέλουμε τα φρούτα τραγανά! Αν τα θέλουμε μαλακά τότε βράζουμε λίγο παραπάνω.