Κοτόπουλο με αγκινάρες φρικασέ
- 1 Κοτόπουλο μέτριο σε μερίδες.
- 14 μικρές τρυφερές αγκινάρες η 10 μεγάλες από τις οποίες θα βάλετε μόνο τις κούπες.
- 1/2 κούπα λάδι.
- 1 κουταλιά βούτυρο φυτίνη.
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδελίτσες.
- 1/2 ματσάκι άνιθο.
- Αλάτι, Πιπέρι.
Για το αυγολέμονο.
- 2 βιολογικά αυγά.
- 1 λεμόνι.
- 1 κουταλιά κορν φλάουρ.
- Ζωμό από το φαγητό.
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε ρίξει τον χυμό 3 λεμονιών, και 2 κουταλιές αλεύρι.
- Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο, σοτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Εξακολουθούμε να σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε καυτό νερό μέχρι σχεδόν να καλυφθεί το φαγητό μας. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά .
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες αφού προηγουμένως τις ξεπλύνουμε, τον ψιλοκομμένο άνιθο, και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου με σκεπασμένη κατσαρόλα.
- Προσέχουμε ώστε να μην παραβράσουν οι αγκινάρες, γιατί τότε θα χάσουν και σε εμφάνιση και σε γεύση.
- Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο το αυγοκόβουμε με τον γνωστό τρόπο.
- Μπορούμε αν θέλουμε να μην το αυγοκόψουμε αλλά να δέσουμε την σάλτσα του με λίγο κορν -φλάουρ μέσα σε χυμό λεμονιού.