Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The design improved over the years, but the name s
marcusvsmith 21.5.2022 2:22
It continues to put a spring in your step
marcusvsmith 21.5.2022 2:19
Using a responsive foam that gives you an extra bo
marcusvsmith 21.5.2022 2:14
A breathable upper is made to feel contained, yet
marcusvsmith 21.5.2022 2:11
Least complicated Out there Ability for the Arizon
Galloway 12.5.2022 9:38
Ravens Have to have towards Regroup Out of the blu
Galloway 12.5.2022 9:37
Bears vs Saints Wild Card Playoff: Moment 50 perce
Galloway 12.5.2022 9:36
Brian Flores ‘still transferring for the duration
Galloway 12.5.2022 9:36
Fresh York Giants Slender 5 against Roster
Galloway 12.5.2022 9:35
Tampa Bay Bucs' Final NFL Challenger: 'Mad' Washin
Galloway 12.5.2022 9:34
Friday Cheese Curds: The Packerssecurity includes
Galloway 12.5.2022 9:33
Falcons 2021 no cost firm preview: The Falcoholic
Galloway 12.5.2022 9:32
Based on iconic ’90s fashion but keeping futuristi
elroygcrabtree 12.5.2022 3:48
Full-grain leather upper for a premium feel and su
elroygcrabtree 12.5.2022 3:45
Durable rubber sole with herringbone pattern for a
elroygcrabtree 12.5.2022 3:42
Serrated three-stripe styling shows off classic ad
elroygcrabtree 12.5.2022 3:41
men's classic leather motorcycle jacket
masterpaper 11.5.2022 5:33
Anna Claire Models - luxury escort Mykonos
cekkekarze@biyac.com 9.5.2022 10:39
What the NBA unvaccinated avid gamers
Petbigame 9.5.2022 1:58
ACC Betting Preview: January 29th
Petbigame 9.5.2022 1:57
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3366-keikpaplwma.jpg
Κέικ σαν πάπλωμα



Koτόπουλο με αρωματικά στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009
none
Περιγραφή Το κοτόπουλο αυτό είναι και μια διαφορετική εκδοχή ακόμα και για χριστουγεννιάτικο φαγητό αντί για γαλοπούλα, κοτόπουλο. Εγώ το κάνω συχνά. Η ευωδιά του είναι άλλο πράγμα….Έτσι η πέτσα γίνεται πιο τραγανή, το κρέας πιο ζουμερό και αρωματικό
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κοτόπουλο με την πέτσα του με τα όλα του
  • μισό πακέτο βούτυρο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • διάφορα φρέσκα αρωματικά (λίγο βασιλικό, μερικά φύλλα μαντζουράνα, 1 κ/κι θυμάρι, 1 κ/κι ρίγανη, 2 φύλλα δάφνη)
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • μερικές σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ/νι ξερό κρασί
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 ντομάτες σε κυβάκια
Οδηγίες
  1. Πρώτα φτιάχνω το μείγμα που θα αλείψω το κοτοπουλάκι.
  2. Στο μπλέντερ βάζω το βούτυρο, αρωματικά, σκόρδο, ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και κτυπώ μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένα μείγμα. Αυτό το έχω να περιμένει.
  3. Πλένω καλά το κοτόπουλο, το σκουπίζω, το αλατοπιπερώνω και το κόβω κατά μήκος από τη μια πλευρά του κοτόπουλου και το ανοίγω σαν βιβλίο πιέζοντας και λίγο με το χέρι.
  4. Το πλεονέκτημα με αυτόν τον τρόπο κοψίματος του κοτόπουλου είναι ότι δε χρειάζεται γύρισμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  5. Το βάζω στο ταψί και παίρνω το μισό μείγμα και με αυτό αλείφω το κοτόπουλο από την κάτω πλευρά του και αφού ξεκολλήσω με προσοχή το δέρμα από το κοτόπουλο. Το αλείφω καλά και μετά με το υπόλοιπο μείγμα αλείφω και την πάνω πλευρά του κοτόπουλου δηλ. όλη την επιφάνεια που βλέπουμε εξωτερικά.
  6. Βάζω στο ταψί κρεμμυδάκια, τη ντομάτα, το κρασί και το καλύπτω με αλουμινόχαρτο ή το βάζετε στη γάστρα αν έχετε.
  7. Το ψήνουμε στους 200ο περίπου 50 λεπτά σκεπασμένο και κανένα μισάωρο ξεσκέπαστο μέχρι να γίνει ροδοκοκκινισμένο. Ο χρόνος ψησίματος είναι σχετικός, εσείς θα το αποφασίσετε ανάλογα το φούρνο που έχετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
. Όταν είδα ότι μπορώ να βρώ κοτόπουλο ολόκληρο αλλά χωρίς πέτσα ,( με όλο αυτό το διόλου απαραίτητο λίπος), άρχισα να το χρησιμοποιώ και σε διάφορες συνταγές ψήνοντάς το στο φούρνο.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή