Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Koτόπουλο με αρωματικά στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2009
none
Περιγραφή Το κοτόπουλο αυτό είναι και μια διαφορετική εκδοχή ακόμα και για χριστουγεννιάτικο φαγητό αντί για γαλοπούλα, κοτόπουλο. Εγώ το κάνω συχνά. Η ευωδιά του είναι άλλο πράγμα….Έτσι η πέτσα γίνεται πιο τραγανή, το κρέας πιο ζουμερό και αρωματικό
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κοτόπουλο με την πέτσα του με τα όλα του
  • μισό πακέτο βούτυρο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • διάφορα φρέσκα αρωματικά (λίγο βασιλικό, μερικά φύλλα μαντζουράνα, 1 κ/κι θυμάρι, 1 κ/κι ρίγανη, 2 φύλλα δάφνη)
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • μερικές σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλ/νι ξερό κρασί
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 2 ντομάτες σε κυβάκια
Οδηγίες
  1. Πρώτα φτιάχνω το μείγμα που θα αλείψω το κοτοπουλάκι.
  2. Στο μπλέντερ βάζω το βούτυρο, αρωματικά, σκόρδο, ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και κτυπώ μέχρι να πολτοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν ένα μείγμα. Αυτό το έχω να περιμένει.
  3. Πλένω καλά το κοτόπουλο, το σκουπίζω, το αλατοπιπερώνω και το κόβω κατά μήκος από τη μια πλευρά του κοτόπουλου και το ανοίγω σαν βιβλίο πιέζοντας και λίγο με το χέρι.
  4. Το πλεονέκτημα με αυτόν τον τρόπο κοψίματος του κοτόπουλου είναι ότι δε χρειάζεται γύρισμα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  5. Το βάζω στο ταψί και παίρνω το μισό μείγμα και με αυτό αλείφω το κοτόπουλο από την κάτω πλευρά του και αφού ξεκολλήσω με προσοχή το δέρμα από το κοτόπουλο. Το αλείφω καλά και μετά με το υπόλοιπο μείγμα αλείφω και την πάνω πλευρά του κοτόπουλου δηλ. όλη την επιφάνεια που βλέπουμε εξωτερικά.
  6. Βάζω στο ταψί κρεμμυδάκια, τη ντομάτα, το κρασί και το καλύπτω με αλουμινόχαρτο ή το βάζετε στη γάστρα αν έχετε.
  7. Το ψήνουμε στους 200ο περίπου 50 λεπτά σκεπασμένο και κανένα μισάωρο ξεσκέπαστο μέχρι να γίνει ροδοκοκκινισμένο. Ο χρόνος ψησίματος είναι σχετικός, εσείς θα το αποφασίσετε ανάλογα το φούρνο που έχετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
. Όταν είδα ότι μπορώ να βρώ κοτόπουλο ολόκληρο αλλά χωρίς πέτσα ,( με όλο αυτό το διόλου απαραίτητο λίπος), άρχισα να το χρησιμοποιώ και σε διάφορες συνταγές ψήνοντάς το στο φούρνο.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή