Κοτόπουλο με λευκό κρασί και μανιτάρια
•6 μπούτια ή μερίδες κοτόπουλου,
•2 κ.σ. λάδι,
•1 κρεμμύδι σε φέτες,
•4 σκ. σκόρδο σε φέτες,
•1 φλ.τσαγιού λευκό κρασί,
•1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες,
•1/4 φλ. κρέμα γάλακτος ή τυρί κρέμα,
•1 κύβο knorr,
•2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό,
•αλατοπίπερο,πάπρικα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο,να ροδίσει πολύ καλά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο στο ίδιο λάδι να σοταριστούν ελαφρά, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αφήνουμε 2-3 λεπτά να σοταριστούν κι αυτά.
- Με τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε όλα μαζί από το τηγάνι και τα ρίχνουμε στο κοτόπουλο που έχουμε βάλει στην κατσαρόλα, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας μας σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε το κρασί με την κρέμα γάλακτος και "σβήνουμε" το φαγητό μας, ρίχνουμε και τον κύβο, σιγοβράζουμε ανακινώντας την κατσαρόλα μας ενδιάμεσα 30 λεπτά περίπου να μαλακώσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα .
- Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε και τον βασιλικό ή μαϊντανό.
- Σερβίρουμε με πουρέ ή ρυζάκι.
Αν θέλουμε να γίνει ελαφρύτερο το φαγητό, χωρίς πολλά λιπαρά, στο τέλος μαζί με το βασιλικό ρίχνουμε τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά και αφήνουμε να πάρουν μια βράσει.
Η συνταγή είναι από την knorr