Κοτόπουλο με μανιτάρια στην κατσαρόλα
Ελαφρύ,νόστιμο ,ζουμερό και πανεύκολο φαγητό ! Ιδανικό φαγητό για όσους είναι σε διατροφή! Οι πιπεριές και τα μανιτάρια θα δώσουν γεύση και θα κάνουν ζουμερό το κοτόπουλο μας.
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες χωρίς πέτσα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 -3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
2-3 πιπεριές
1/2 κ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, σκουπισμένα με ένα βρεγμένο πανί και κομμένα στη μέση ή 1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες
1 κ. σ. μουστάρδα Dijon
1 φλ. τσ. λευκό κρασί
;H χυμό 2-3 λεμονιών
1 ποτήρι νερό
2-3 δαφνόφυλλα
ρίγανη
αλατοπίπερο.
Πλένουμε τις μερίδες κοτόπουλου, στεγνώνουμε πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά {ή τη χύτρα μας}, με το λάδι να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε το κοτόπουλο,το ροδίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο,πιπεριές και τη δάφνη, ανακατεύουμε, σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά και ρίχνουμε και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα σβήνουμε με το κρασί ή τον χυμό λεμόνι που έχουμε διαλύσει μέσα την μουστάρδα.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι βραστό νερό ,ρίγανη , χαμηλώνουμε τη φωτιά μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα ή στην χύτρα 30 λεπτά.
Συνοδεύσουμε με πράσινη σαλάτα, με πατάτες τηγανητές ή ρύζι ή απλά με μια λεπτή φέτα ψωμί.