Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Kansas Metropolis Chiefs at Contemporary Orleans
David77 8.1.2021 6:33
Is it year for the Patriots toward get started
David77 8.1.2021 6:32
Charvarius Ward guarantees his self-proclaimed
David77 8.1.2021 6:31
Charvarius Ward ensures his self-proclaimed lumpis
David77 8.1.2021 6:27
Knee-Jerk Reactions: Colts employ huge minute 50 %
David77 8.1.2021 6:27
Cowboys vs. 49ers ultimate problems short article
David77 8.1.2021 6:25
Bengals waive Takk McKinley and minimize Ohea
David77 8.1.2021 6:24
Panthers vs Lions: 4 issues with Delight of Detroi
David77 8.1.2021 6:24
Countless numbers demonstrate up for AFC East winn
David77 8.1.2021 6:22
Broncos announce 7 days 11 will be remaining house
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:46
Falcoholinks: All the Falcons information oneself
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:45
Jaguars husband or wife with Duval County Manager
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:45
Silver Minings: Postgame response just after Raide
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:43
2020 Houston Texans Activity Working day Reside: T
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:42
The Steelerschecklist of harm grows likely into 7
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:41
Seahawks GM John Schneider incorporates performed
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:40
Pod-TST: Recuperating against Rams reduction towar
AlrgoCeEe 26.12.2020 1:38
Panthers 23 Falcons 16: 8 winners versus Carolina
Jeremiah 3.12.2020 9:22
Bengals cornerback Adam Jones pleads guilty to
Jeremiah 3.12.2020 9:21
Teams without a bye have a tough road to the Super
Jeremiah 3.12.2020 9:20
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κοτόπουλο μιλανέζα

recipe image
Προστέθηκε απόbhsaria58, Τρίτη, 26 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα εύκολο φαγάκι, διαιτητικό αν το θελήσουμε και επιδέχεται παραλλαγές στο σερβίρισμά του, αν το επιθυμούμε

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  • 1,5 κιλό κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 καρότα ολόκληρα
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • αλάτι-μερικούς κόκκους πιπέρι
  • 2 κούπες ρύζι (για πιλάφι)
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
  • ½ κούπα κρασί  λευκό
  • 4 κούπες ζωμό κοτόπουλου

      Για τη σάλτσα:

  • 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. γάλα εβαπορέ ζεστό
  • 2 φλιτζ. ζωμό από το κοτόπουλο
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
  • αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
  1. Βάζουμε  με  νερό να βράσει το κοτόπουλο (ολόκληρο ή κομμάτια). Όταν φτάσει  σε βρασμό το νερό, ρίχνουμε το κρεμμύδι ολόκληρο, το σέλινο ,τα καρότα ολόκληρα, μια φέτα λεμόνι(προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι.
  2. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το ζωμό και το αφήνουμε να κρυώσει και να το μαδήσουμε το ψαχνό σε μικρές μπουκιές .
  3. Σουρώνουμε το ζωμό, πετάμε το κρεμμύδι, λεμόνι, πιπέρια και κρατάμε μόνο τα καρότα.  Τέλος αφαιρούμαι  το λίπος που επιπλέει.
  4. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε  το λάδι ή βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να γίνει διάφανο, σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε  4 κούπες ζωμό κοτόπουλου χαμηλώνουμε  τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει, αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ζεστό μέχρι να ψηθεί το ρύζι όπως το επιθυμούμε. Σκεπάζετε με πετσέτα για να τραβήξει τους ατμούς του.
  5. Ετοιμάζω την σάλτσα ,σοτάροντας το αλεύρι με το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς να ψηθεί αλλά να μην πάρει  χρώμα το αλεύρι.
  6. Προσθέτω λίγο λίγο το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις πήξει, ρίχνουμε λίγο λίγο τον ζωμό και ανακατεύουμε ώσπου να δέσει καλά, σαν αραιή μαγιονέζα.
  7. Στο τέλος βάζουμε το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τυρί, χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.
  8. Συναρμολογώ το πιάτο Σε μια βαθειά φόρμα με τρύπα στη μέση, βάζω σε στρώσεις τα υλικά μου, δηλ : μια στρώση ρύζι, μια στρώση μπουκιές κοτόπουλου, ρύζι, κοτόπουλο, ρύζι.
  9. Αναποδογυρίζω σε βαθειά πιατέλα, περιχύνω το φαγητό με την σάλτσα, γαρνίρω με τα καρότα που είχαμε φυλάξει (κομμένα σε κομμάτια), πασπαλίζω με τριμμένη παρμεζάνα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Την τελευταία φορά που το μαγείρεψα ,έκανα σάλτσα άσπρη με μανιτάρια .Δηλ.δεν έβαλα μοσχοκάρυδο αλλά αφού σοτάρισα με το βούτυρο τα μανιτάρια ,έσβησα με ένα σφηνάκι κονιάκ και πρόσθεσα σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου μαζί με το ζωμό. Τέλος αφού μαλάκωσαν τα μανιτάρια  πρόσθεσα το εβαπορέ με λίγο κορνφλάου για να πήξει η σάλτσα. Έγινε απίθανο!!!!

Η φωτογραφία από την Ειρήνη!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 01 Νοέμβριος 2010
Σπουδαία κλασσική συνταγή. Και η παραλλαγή με την άσπρη σάλτσα μανιταριών, πολύ καλή!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 01 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατο το Κοτόπουλο Μιλανέζα!! Μια παλιά συνταγή που θα έπρεπε όμως να κάνουμε συχνότερα! Πριν αρκετό καιρό σε μια ραδιοφωνική εκπομπή άκουσα έναν Σεφ που έλεγε πως είναι κρίμα, μια συνταγή σαν αυτή να την φτιάχνουν λίγα πια εστιατόρια της Αθήνας...!!! Σε ευχαριστούμε Βησαρία!
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 01 Νοέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματι εξαιρετικη συνταγη ,κριμα να λειπει απο τις κουζινες μας,καλο θα ηταν συνταγες σαν και αυτη κλασικεςνα τις μαθαινουν και οι νεοτερες νοικοκυρες!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 03 Νοέμβριος 2010
Έκανα το κοτόπουλο ,όπως το λέει η συνταγή αυτή! έγινε νόστιμο,όμορφο,και μπόλικο!μπράβο Βησαρία!
Σχόλιο από bhsaria58 , Πέμπτη, 04 Νοέμβριος 2010
Eιρήνη χάρηκα που σου άρεσε το φαγάκι αυτό,πράγματι γίνεται μπόλικο....
Ευχαριστώ και για την ωραία σου φωτογραφία!!!!μπόλικη και αυτή....
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 21 Νοέμβριος 2010
Η φωτογραφία από την annakats που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή