Κουλουράκια βανίλιας
- 750 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
- Άρωμα βανίλας.
- 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο.
- 1&1/2 φυλτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
- 5 αυγά.
- 5 κουταλιές σούπας γάλα.
- Ζάχαρη, σουσάμι ,.κανέλα.
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε 3 αυγά και 2 κροκάδια. Προσθέτουμε την βανίλια, την φαρίνα σιγά -σιγά και το γάλα.
- Ζυμώνουμε την ζύμη και κάνουμε κουλουράκια. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε με τα ασπράδια χτυπημένα .
- Πασπαλίζουμε από πάνω ζάχαρη και κανέλα η σουσάμι η τα αφήνουμε και σκέτα! Τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο επί 15 λεπτά.
Προσοχή στο ψήσιμο ,γιατί αν παραψηθούν σκληραίνουν.