Κουλουράκια της Λαμπρής

Κουλουράκια μυρωδάτα και πολύ αφράτα. Θυμίζουν εκείνα τα κουλουράκια που πηγαινόφερναν οι νοικοκυρές στους φούρνους πριν κάμποσα χρόνια , και μοσχοβολούσαν οι γειτονιές.
- 900 γραμμάρια αλεύρι μαλακό.
- 150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο.
- 150 γραμμάρια γάλα πλήρες.
- 220 γραμμάρια ζάχαρη.
- 8 κρόκους αυγών.
- 4 βανίλιες η ξύσμα από δυο λεμόνια.
- 27 γραμμάρια αμμωνία.
- Χτυπάμε αρκετά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Το μείγμα πρέπει να γίνει σαν σαντιγί. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους . Περιμένουμε να απορροφηθεί ο ένας και μετά ρίχνουμε τον επόμενο. Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε την αμμωνία. Την προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου αφού προηγουμένως ρίξουμε μέσα δυο κουταλιές αλεύρι κοσκινισμένο. Προσθέτουμε τις βανίλιες η το ξύσμα ,και λίγο-λίγο το αλεύρι.
- Κάνουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Το αλεύρι ίσως δεν το πάρει όλο. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
- Πλάθουμε μικρά κουλουράκια ,και τα τοποθετούμε αραιά σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Αν θέλουμε τα αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό η γάλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για είκοσι περίπου λεπτά.