Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2984-toyrtafroytwn.jpg
Τούρτα φρούτων



Κουνέλι με σάλτσα μουστάρδας

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 04 Ιανουάριος 2013
none
Περιγραφή

Νόστιμο και πικάντικο κουνελάκι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  • 1 κουνέλι σε μερίδες,
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα πικάντικη,
  • 300 ml κρασί, λευκό ξηρό,
  • 2 κ.σ. λάδι,
  • 1 μεγάλο ή 2 μέτρια κρεμμύδια,
  • 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες(προαιρετικά),
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο,
  • 1/2 ματσάκι σέλινο,
  • 1 κ.γλ. θυμάρι,
  • 1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες,
  • 300 ml ζωμό κοτόπουλου,
  • αλατοπίπερο.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλά το κουνελάκι μας,και το βάζουμε στη μαρινάδα μουστάρδας που φτιάχνουμε ως εξής:
  2. Σε μεγάλο μπολ που θα χωράει τις μερίδες κουνελιού βάζουμε το κρασί,την μουστάρδα,ψιλοκομμένο το σκόρδο,αλατοπίπερο και το κουνέλι,αφήνουμε 2-3 ώρες να μαριναριστεί.
  3. Στραγγίζουμε και σοτάτουμε στο λάδι το κρέας,προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια καλά στραγγισμένα να σοταριστούν όλα μαζί για 5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε και το σέλινο, αφήνουμε 2' προσθέτουμε το θυμάρι, ρίχνουμε την μαρινάδα και το ζωμό, αλάτι και πιπέρι.
  5. Σιγοβράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και σερβίρουμε ζεστό.
  6. Το συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή ψητά λαχανικά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε, αφού το σοτάρουμε, να το ψήσουμε στο φούρνο σε γάστρα, εγώ το έφτιαξα σε κατσαρόλα και έγινε λουκούμι.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή