Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Απ:Μέτρημα υλικών
pripankaj 17.11.2018 8:55
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
Hlianna 24.7.2018 20:54
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
Hlianna 24.7.2018 20:53
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
Hlianna 24.7.2018 20:51
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
Hlianna 24.7.2018 20:50
Απ:Το πρωινό σας ξεκίνημα
ioankedi@protonmail.com 24.7.2018 14:08
Απ:Τα αυγά στη διατροφή μας!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:56
Απ:Περί ορέξεως...των άλλων!
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:54
Απ:Πώς γεμίζω εύκολα και γρήγορα κανελόνια
ioankedi@protonmail.com 21.7.2018 14:52
Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κουνέλι σαλμί κατσαρόλας

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 25 Ιανουάριος 2019
none
Περιγραφή

Νόστιμο ,εύκολο ,γρήγορο φαγητό.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα

1 κουνέλι 1 1/2 κ. περίπου, κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια,
4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση
χυμό ντομάτας ή ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κρασοπότηρο κρασί λευκό ή κόκκινο
2 φύλλα δάφνης
5-6 κόκκους μπαχάρι
καρφάκια γαρύφαλλο
κανέλα
δενδρολίβανο ή ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
1 φλ. ελαιόλαδο
½ μπουκάλι ξίδι
και νερό για το μαρινάρισμα .

Οδηγίες

Μαρινάρουμε το κουνέλι με ξύδι και νερό για αρκετές ώρες.
Το στραγγίζουμε καλά, σκουπίζουμε τις μερίδες με χαρτί κουζίνας και τις σοτάρουμε στο λάδι να ροδίσουν.
Κόβουμε στα 4 κάθε κρεμμύδι,καρφώνουμε τα γαρύφαλλα ,τα προσθέτουμε μαζί με τα σκόρδα ,να σοταριστούν- να γυαλίσουν λίγο .
Σβήνουμε με το κρασί ,αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τριμμένη φρέσκια ντομάτα ή ντοματάκια κουτιού,τα δαφνόφυλλα,μπαχάρι , κανέλα και ρίγανη.
Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας ,προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό αν το βράσουμε στην χύτρα ή 1 νεροπότηρο νερό σε απλή κατσαρόλα.
Βράζουμε 20-25 λεπτά στην χύτρα ή χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και αφήνουμε να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας και δέσει η σάλτσα,παρακολουθούμε πάντα αν χρειαστεί επιπλέον νερό.
Σερβίρουμε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το κουνέλι είναι υγιεινό κρέας περιέχει πρωτεΐνη και πολύ λίγα λιπαρά ..

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή