Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κουραμπιέδες Κοζάνης

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Πέμπτη, 23 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια φίλη Κοζανιώτισσα μου έδωσε την συνταγή της μαμάς της!

Συστατικά
  • 400 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο.
  • 600 γραμμάρια αλεύρι και ίσως και μια κουταλιά ακόμη.
  • 1 ποτηράκι του κρασιού άχνη.
  • 1 κρόκο αυγού.
  • 1/2 κουταλάκι σόδα.
  • Άρωμα βανίλιας.
  • 1& 1/2 φυλτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ελαφρά ροδισμένα και χοντροκοπανισμένα.
  • Άχνη για το τύλιγμα.
  • Ανθόνερο.
Οδηγίες
  1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ καλά, προσθέτουμε την άχνη τον κρόκο την σόδα την βανίλια το αλεύρι και λίγο ακόμη αν χρειαστεί.
  2. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε σε ταψί όχι βουτυρωμένο.
  3. Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου20  λεπτά.
  4. Όταν κρυώσουν λίγο τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη από πάνω και γύρω -γύρω.
  5. Τους αραδιάζουμε στη σειρά ,όχι τον ένα πάνω στον άλλο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Χρειάζεται να μπεί τόσο αλεύρι όσο να γίνει η ζύμη μαλακή σαν τον λοβό του αυτιού, έτσι εξηγούσε την συνταγή της η μαμά της φίλης μου!

Σχόλια
Σχόλιο από hrisag , Σάββατο, 25 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ωραιοι οι κουραμπιεδες,και ακομα καλυτερη η εξηγηση της μαμας της φιλης σου!!!πολυ μου αρεσε η παρομοιωση.
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 25 Δεκέμβριος 2010
Και του χρόνου να είσαι καλά, Ειρήνη, να ξαναφτιάξεις τα γιορτινά σου γλυκά!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 26 Δεκέμβριος 2010
Και του χρόνου λοιπόν να ξανακάνουμε τα Χριστουγεννιάτικά μας!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 27 Δεκέμβριος 2010
πολυ καλη η συνταγη σου Ειρηνη!!
Μεταφορά στην κορυφή