Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κουραμπιέδες με άρωμα Μανταρινιού

recipe image
Προστέθηκε απόafroditi, Τετάρτη, 23 Δεκέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Οι αρωματικοί Κουραμπιέδες !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
30-35 τεμάχια

Για την ζύμη

  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120γρ φρέσκο βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. ανθόνερο ή νερό

Για την γέμιση

  • 1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 μανταρίνια
  • ½ φλιτζάνι χυμό μανταρινιού
  • Ζάχαρη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Οδηγίες
  1. Πλένουμε και στύβουμε τα μανταρίνια.
  2. Κρατάμε το χυμό και τις φλούδες.
  3. Βράζουμε τις φλούδες για 15 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν αλλάζουμε το νερό ενδιάμεσα για να ξεπικρίσουν
  4. Τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τα αμύγδαλα.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι  ρίχνουμε το μισό σχεδόν χυμό μανταρινιού μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  6. Προσθέτουμε το πολτό μανταρινιών-αμυγδάλου σε χαμηλή φωτιά για 6-8 λεπτά , μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  7. Αν είναι πολύ σφιχτό προσθέτετε λίγο χυμό μανταρινιού.
  8. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού.
  9. Αφήνουμε τα μπαλάκια να σταθούν με μια λαδόκολλα.
  10. Ετοιμάζουμε την ζύμη, τρίβοντας το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να γίνουν σαν τραχανάς.
  11. Προσθέτουμε τους κρόκους και την ζάχαρη και ζυμώνουμε  με τα χέρια ρίχνοντας λίγο-λίγο το ανθόνερο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  12. Πλάθουμε την ζύμη μας μια μπάλα , τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
  13. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη μας , ανοίγουμε σε φύλλο και το κόβουμε σε δίσκους διαμέτρου 7εκ.
  14. Βάζουμε στην μέση κάθε δίσκου από ένα μπαλάκι μίγματος μανταρινιών,  αμυγδάλου και το τυλίγουμε με τη ζύμη ώστε να καλυφθεί εντελώς.
  15. Το πλαταίνουμε λίγο με την παλάμη μας.
  16. Αραδιάζουμε τα γλυκάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC για 10 λεπτά περίπου.
  17. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν περισσέψει γέμιση την πλάθουμε μπαλάκια τα οποία αφήνουμε να στεγνώσουν για 2 μέρες και θα έχουμε υπέροχα αμυγδαλωτά με γεύση μανταρινιού

Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Σάββατο, 26 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία η διαφορετική έκδοση της συνταγής για κουραμπιέδες Αφροδίτη μου! Λατρεύω το άρωμα των μανταρινιών και θα τους δοκιμάσω.
Σχόλιο από Margo , Σάββατο, 26 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραίοι πρωτότυποι γεμιστοί κουραμπιέδες Αφροδίτη!
Σχόλιο από afroditi , Κυριακή, 27 Δεκέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Κορίτσια πραγματικά αυτό το γλυκάκι ειναι το κάτι άλλο!!! βέβαια δεν είναι κουραμπιές (αλλά το περιοδικό που βρηκα την συνταγη - ετσι τους ονομάζει) μοιάζει λιγάκι με¨"σκαλτσούνι" αλλά τη γέμιση την αισθάνεσαι , και το μανταρίνι κ το αμύγδαλο! Είναι πανεύκολη συνταγή , μεσα σε 2 εβδομάδες έφτιαξα 3 φορές ...
Μεταφορά στην κορυφή