Κουραμπιέδες με άρωμα Μανταρινιού
Για την ζύμη
-
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
120γρ φρέσκο βούτυρο
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 κρόκους αυγών
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
2-3 κ.σ. ανθόνερο ή νερό
Για την γέμιση
-
1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
-
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
-
3 μανταρίνια
-
½ φλιτζάνι χυμό μανταρινιού
-
Ζάχαρη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
-
Πλένουμε και στύβουμε τα μανταρίνια.
-
Κρατάμε το χυμό και τις φλούδες.
-
Βράζουμε τις φλούδες για 15 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν αλλάζουμε το νερό ενδιάμεσα για να ξεπικρίσουν
-
Τις σουρώνουμε και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τα αμύγδαλα.
-
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το μισό σχεδόν χυμό μανταρινιού μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
-
Προσθέτουμε το πολτό μανταρινιών-αμυγδάλου σε χαμηλή φωτιά για 6-8 λεπτά , μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
-
Αν είναι πολύ σφιχτό προσθέτετε λίγο χυμό μανταρινιού.
-
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού.
-
Αφήνουμε τα μπαλάκια να σταθούν με μια λαδόκολλα.
-
Ετοιμάζουμε την ζύμη, τρίβοντας το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να γίνουν σαν τραχανάς.
-
Προσθέτουμε τους κρόκους και την ζάχαρη και ζυμώνουμε με τα χέρια ρίχνοντας λίγο-λίγο το ανθόνερο μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Πλάθουμε την ζύμη μας μια μπάλα , τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
-
Αφού ξεκουραστεί η ζύμη μας , ανοίγουμε σε φύλλο και το κόβουμε σε δίσκους διαμέτρου 7εκ.
-
Βάζουμε στην μέση κάθε δίσκου από ένα μπαλάκι μίγματος μανταρινιών, αμυγδάλου και το τυλίγουμε με τη ζύμη ώστε να καλυφθεί εντελώς.
-
Το πλαταίνουμε λίγο με την παλάμη μας.
-
Αραδιάζουμε τα γλυκάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC για 10 λεπτά περίπου.
-
Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
Αν περισσέψει γέμιση την πλάθουμε μπαλάκια τα οποία αφήνουμε να στεγνώσουν για 2 μέρες και θα έχουμε υπέροχα αμυγδαλωτά με γεύση μανταρινιού