Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Κουρκουμπίνες με κόκκορα κρασάτο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Κυριακή, 16 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τέλεια σπιτικά μακαρόνια από τα χεράκια μας! Μαζί με κοτόπουλο ή κρέας κοκκινιστό δένουν τέλεια!! Δοκιμάστε τες!!!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα

Για τα μακαρόνια

  • 1 1/2 κ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
  • 1 ποτηράκι κρασιού γάλα,
  • 1/2 ποτ. κρασιού λάδι,
  • 1 φλ.τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο στο ψιλό τρίφτη,
  • 1κ.σ. αλάτι΄
  • 1φλ.νερό χλιαρό.

Για τον κόκορα ή κοτόπουλο

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες,
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα στη μέση,
  • ντομάτες φρέσκιες ή ντοματάκια κονσέρβας,
  • 4 καρότα σε μπαστουνάκια,
  • 1 πράσινη & 1 κόκκινη πιπεριά σε μπαστουνάκια,
  • 2-3 ξυλάκια κανέλας,
  • μπαχάρι, αλατοπίπερο, γαρύφαλλα 6-8
  • 1/2 ποτ.λάδι.
Οδηγίες

Κουρκουμπίνες

  1. Βάζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ-λεκάνη, ρίχνουμε το λάδι προσθέτουμε το γάλα, το τριμμένο τυρί και λίγο-λίγο το νερό. Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη, αφήνουμε 30' να ξεκουραστεί η ζύμη μας.
  2. Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα ανοίγουμε σε μακριά μπαστουνάκια(όπως δείχνουν οι φωτογραφίες).
  3. Με ένα μαχαιράκι κόβουμε μικρά κομματάκια, 5εκ. περίπου και τα ''σκαφώνουμε' 'με τα δυο μας δάχτυλα. Αραδιάζουμε τις κουρκουμπίνες μας σε έναν δίσκο ή ταψί αλευρωμένο.
  4. Παίρνουμε την μεγαλύτερη κατσαρόλα μας και βάζουμε νερό να βράσει. Ρίχνουμε τα μακαρόνια ανακατεύοντας τακτικά, βράζουμε για 15' με 20', στραγγίζουμε καλά.
  5. Σε ένα μπρικάκι, κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε λάδι καλά! όσοι θέλουν μπορούν να κάψουν βούτυρο! Σε πυρέξ πασπαλίζουμε τυρί τριμμένο ,ρίχνουμε λίγα μακαρόνια, πάλι τυρί-μακαρόνια, έως ότου να τελειώσουν τα υλικά μας ,τελειώνουμε με τυρί. Απάνω ρίχνουμε το καυτό λάδι ή βούτυρο και σερβίρουμε με το κοτόπουλο ή το κρέας!

Κοτόπουλο

  1. Σοτάρουμε τις μερίδες κοτόπουλου στο λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, πιπεριές καρότα, σβήνουμε με το κρασί.
  2.  Ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες ή τα ντοματάκια, τα μπαχαρικά, ένα κρασοπότηρο νερό και βράζουμε 45' περίπου.
  3. Σερβίρουμε τις κουρκουμπίνες με το κοτόπουλο, μπόλικο τυρί τριμμένο και σάλτσα!
Λίγα μυστικά ακόμα

Προσέχουμε να γίνει η ζύμη μας μαλακή και αφράτη να πλάθεται εύκολα!

Αλευρώνουμε την επιφάνεια που δουλεύουμε!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Aν οι κουρκουμπίνες είναι οι γκόγκιες που έφαγα κάποτε σε ταβέρνα της Μονεμβασιάς, τότε πρέπει να είναι υπέροχες και έτσι τις βαθμολογώ. Τα απίθανα αυτά ζυμαρικά τα είχαν περιχύσει εκεί με φρέσκο βούτυρο και ήταν απίθανα, αλλά και με καυτό λάδι ακόμα πιο καλύτερα και πιο υγιεινά. Φυσικά το κοκκινιστό θα του πηγαίνει καταπληκτικά. Ευχαριστούμε για την απίθανη συνταγή που μας έδωσες!!!!
Σχόλιο από soulli , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011
Οτι θα φτιάξω και χειροποήτα ζυμαρικά δεν μου το είχα!!Ε λοιπόν ο τολμών νικά!!Θα τα φτιάξω και θα επανέλθω με σκουφάκια.Υπέροχη συνταγή για άλλη μια φορά Βασιλική μου!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011
Ηλιάννα και η μητέρα μου με φρέσκο βούτυρο τις έφτιαχνε,εγώ όμως προτιμώ το λάδι.Σούλα η ζύμη είναι εύκολη μην τη φοβάσαι,απλώς θα προσέξεις να μην γίνει σκληρή!Οσο για τα υπόλοιπα είναι παιχνίδι.
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχες οι κουρκουμπίνες σου Βασιλική!! Κι εμείς γκόγκιες τις λέμε στην Πελοπόννησο. Η γιαγιά μου πατάει τα κομματάκια της ζύμης στη μια πλευρά του τρίφτη τυριού για να ρολάρουν. Μπράβο Βασιλική, παραδοσιακότατη συνταγή!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη συνταγη Βασιλική!
μραβο θα τα φτιαξω και εγω!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχη συνταγη Βασιλική!
μραβο θα τα φτιαξω και εγω!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011
μια ερωτηση εχω!!τι ειναι το
αλεύρι Γ.Ο.Χ.;
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011
Aλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπραβο,μπραβο,αυτη σου η συνταγη αξιζει πολλα σκουφακια!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 20 Ιανουάριος 2011
Ηλιάννα σε ευχαριστώ που απάντησες,για όλες τις χρήσεις είναι,το΄γραψα εν συντομία η τεμπέλα!Χρύσα σε ευχαριστώωωω!! προσπάθησε και εσύ να τις φτιάξεις!!
Σχόλιο από marilena , Παρασκευή, 21 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
mporw na tis kano apo bradys gia thn epomenh mera? ..h perisoteres .pws ths diatiroyme?
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 21 Ιανουάριος 2011
Μπορείς να τις φτιάξεις το βράδυ και να τις βάλεις σε ταψάκι στο ψυγείο καλύπτοντάς τες με μεμβράνη να μην σου ξεραθούν,Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε όσες θέλουμε,να τις αφήσουμε λίγο να 'στεγνώσουν 'και μετά στην κατάψυξη μοιρασμένες σε μπολ,βγάζοντας κάθε φορά όσες χρειάζεσαι,δεν παθαίνουν τίποτα,όπως είναι από την κατάψυξη στην κατσαρόλα και βράσιμο!!!
Σχόλιο από marilena , Παρασκευή, 21 Ιανουάριος 2011
wraiotata!!! vrika doyleio gia thn kyriakh...an ta kataferw me tis mikres moy..s'eyxaristv poly..!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Ντεπι , Σάββατο, 22 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
υπεροχη συνταγη,γινετε να τα αποξηρανουμε και να τα βαλουμε σε βαζο?
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 22 Ιανουάριος 2011
Ντεπι αν κατάλαβα καλά εννοείς όπως τις χυλοπίτες-τραχανά.Ναι γίνεται και αυτό αλλά δεν γνωρίζω πόσο χρόνο θέλουν,βρίσκουμε στα σούπερ αλλά καμία σχέση με τα σπιτικά!.Εμείς δεν προλαβαίνω να τις φτιάξω και εξαφανίζονται!!όμως θα ρωτήσω την μητέρα μου και θα απαντήσω.
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 24 Ιανουάριος 2011
Αυτό που έμαθα είναι πως αν θέλουμε να έχουμε για αρκετό καιρό μακαρονάκια πρέπει να τα αραδειάσουμε,όσα περισσότερα χωράει ο δίσκος μας ή το ταψί μας,να τα αλεύρώσουμε ΕΛΑΦΡΑ,να στεγνώσουν λίγο σκεπάζουμε με μεμβράνη κ' βάζουμε στην κατάψυξη έτσι όπως είναι να παγώσουν και μετά τις χωρίζουμε σε τάπερ ή τις βάζουμε σε σακουλάκια για τρόφιμα.Ετσι θα τις βγάζουμε και οπως είναι στην κατσαρόλα για βράσιμο!Εγώ δεν προλαβαίνω να τις καταψύξω,αν μείνουν την επομενη μέρα τα ζεσταίνω και τα τρώμε!!
Μεταφορά στην κορυφή