Κουρκουμπίνια Ανατολίτικα
- Ένα πακέτο (μισό κιλό) φύλλο κρούστας
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων
- Ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
Για το σιρόπι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- λίγο χυμό λεμονιού
- 1-2 βανίλιες
- Βουτυρώνουμε τα φύλλα κρούστας ένα –ένα και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, ανά δύο και τα διπλώνουμε και τα δυο μαζί στην μέση
- Τα αλείφουμε πάλι από πάνω με βούτυρο και αρχίζουμε να τα τυλίγουμε σε σφιχτά ρολά , και με λίγο νεράκι κολλάμε κατά μήκος του φύλλου το τελείωμα.
- Το ίδιο κάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα κρούστας.
- Τοποθετούμε όλα τα μπαστούνια στο ταψάκι και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Εν τω μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά ,προσέχοντας να μην γίνει πολύ πηχτό ούτε και αραιό.
- Αδειάζουμε το σιρόπι σε ένα μπωλ για να κρυώσει.
- Βγάζουμε τα ρολά από το ψυγείο και τα κόβουμε σε κομματάκια 2-3 cm.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο να κάψει και ρίχνουμε τα κουρκουμπίνια λίγα-λίγα και τα τηγανίζουμε
- Προσοχή λέω λίγα-λίγα για να προλαβαίνουμε να τα γυρίζουμε και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Να μην τα τηγανίσετε πολύ γιατί μετά θα ξεραθούν
- Όταν τελειώσετε το τηγάνισμα, και ενώ τα έχετε τοποθετήσει σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα πολλά λάδια, τα τοποθετούμε μέσα στη πιατέλα με το σιρόπι καλύπτοντάς τα και τ' αφήνουμε εκεί μέχρι να μελωθούν καλά.
- Όταν σιροπιαστούν και τα βάλετε σε μια πιατέλα ,μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με κανέλα.
- Εάν τα θέλετε μαλακά και αρκετά μελωμένα να τα φυλάξετε σε μπολ κλεισμένα αεροστεγώς και με λίγο σιρόπι
Ελάχιστα κουρκουμπινάκι έχουν μείνει ακόμη και να σκεφτείς οτι τα έφτιαξα το απόγευμα!!!!!!!

