Κρεατόσουπα με λαχανικά
- 1000-1200 γραμμάρια μοσχαράκι με κόκκαλο κομμένο μερίδες.
- 1/2 σελινόριζα με τα φύλλα της κομμένα κομμάτια.
- 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα κομμάτια.
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
- 3 πατάτες κομμένες κύβους μέτριους.
- Αλάτι ,πιπέρι,
- λάδι 1/2 φλιτζάνι ,
- λεμόνια.
- 1 χούφτα κριθαράκι,
- 1 κύβο βοδινού κνόρ (ψυγείου),
- ζεστό νερό.
- 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί.
- Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ,μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος που τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τους. Επίσης προσθέτουμε τον κύβο του βοδινού.
- Σβήνουμε με το κρασί.Στην συνέχεια προσθέτουμε ζεστό νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Στην διάρκεια του βρασμού αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε ζεστό.Θέλουμε να μείνει αρκετό ζουμί για σούπα.
- Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα λαχανικά αλάτι ,πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι ,και βράζουμε 10 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε ζεστή την σούπα μας με μπόλικο λεμόνι.